onsdag 13 september 2023

Förra hösten

Det är ju onekligen lite av en mellansäsong just nu, både inomhus och utomhus. Det händer inte så mycket nytt här hemma, som kan vara av intresse att visa upp här på bloggen. Ikväll roar jag mig istället med att titta igenom fotobiblioteket från förra hösten. Man kan ju faktiskt hitta inspiration hos sig själv. Som att jag hade en underbart fin hortensia i kruka, som blommade precis hur länge som helst. Det var en sådan där 'Magical'-hortensia, som utlovade just lång blomning. Jag slängde in hela krukan i växthuset över vintern, men den klarade sig inte. Kanske skulle jag ha jordslagit den i en pallkrage istället. Det är lätt att vara efterklok. På krukan står det: "Imagine earth is paradise and we are unaware of it". Ja, tänk om det faktiskt är så...

Jag hade en underbar 'Daisy Duke'-dahlia på uteplatsen förra hösten, som jag blev lycklig varje gång jag såg. Ofta stod jag i köksfönstret och kikade ner på den. De auberginefärgade stjälkarna gjorde sig så himla fint mot den japanska lönnen i bakgrunden. Jag övervintrade knölen och planterade ut den i en kruka i början av sommaren, men det är osäkert om det blir några blommor i år. Har jag tur är det 'Daisy Duke' som nu står tät och fin och full av knoppar på uteplatsen, eller så är det hon som står uppäten av tvestjärtar och sniglar i en kruka nere i köksträdgården. Namnlapparna i mina dahliakrukor har ju som bekant blivit bortsuddade av sol, vind och vatten, så det får bli lite av en överraskning. Men en 50-50-chans är ju trots allt ganska bra. 


På bordet på hörnan mot uppfarten hade jag höstpiffat med ljung, bärljung pumpor och lite annat höstgrönt förra året. Rosa är onekligen en trevlig höstfärg. En bra mellansäsongsfärg, helt enkelt. Jag känner att jag nog ändå måste börja höstpynta lite grann snart. 


Inomhus körde jag på havregula och senapsgula detaljer. Det var också en bra mellansäsongsfärg och bidrog med lite värme i inredningen. Några ljus har jag faktiskt inte börjat tända än, men nu är det så mörkt om kvällarna att det nog börjar bli dags att se över ljusförrådet. Kanske kör jag på liknande färger även den här hösten. 


Och så hade jag ju fina födelsedagsbuketter att hämta förra hösten. Den karamellen kan jag suga på ett tag till även i höst. Blommorna jag hämtade förra veckan är fortfarande fina, så jag väntar en vecka med bukett nummer tre. Den som spar, hon har. 


Fint ändå med bilder som dokumenterar det man inte kommer ihåg. Och nu börjar det nog faktist bli dags att välkomna hösten 2023. Jag känner mig redo för det, so bring it on. 

1 kommentar:

  1. Det var en härlig bildkavalkad. Nu blev jag också sugen på att höstpynta. Hoppas att det är Daisy som är full av knopp. Kram Pia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!