lördag 9 september 2023

På kajen i Karlskrona

Idag har jag hängt hos mina föräldrar i Karlskrona, som verkligen är en sommarstad. Vi tog oss en liten promenix längs kajen mellan Kungsbron och Stumholmsbron för att titta på turister och njuta av det ljuvliga sensommarvädret. 

Ute på redden i inloppet till Karlskrona låg det ett stort Nassau-registrerat kryssningsfartyg, vars passagerare kördes i skytteltrafik i småbåtar in till just den här kajen. Det var riktigt kul att sitta och titta på amerikanska turister som klev av och på. 


Fyren i bakgrunden är min favoritbyggnad i hela Karlskrona. Den byggdes 1924 och är 24 meter hög. När jag var barn fantiserade jag om att bo där. Tänk, vilket läcker bostad det hade varit. Att ingen tänkte på det, när det var Bomässa på Stumholmen 1993. Fast tornet är väldigt smalt, så det är nog inte mycket mer än en trappa där inne. Man hade nog fått sova stående. Men ändå. 


Jag lånade med mig en deckare hem av min far. Känner ni igen fyren på omslaget?


Imorgon blir det en hemmadag i trädgården. Gräset väntar fortfarande på att bli klippt, och jag är lite sugen på att småpyssla med ett och annat. Fast det ska visst bli 24 grader varmt, så man får väl se vad man orkar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!