lördag 30 september 2023

Skönsång, svampar och sånt

Jag började dagen med att unna mig en rejäl sovmorgon, eftersom jag tittade på filmer med den fantastiska amerikanska a capellagruppen Voctave på YouTube i sängen igår och tappade tiden helt. Så makalöst duktiga! (Googla, så får ni se och höra.) Jag snöade sedan in helt på filmer där sångpedagoger lyssnar och analyserar sångtekniken och arrangemangen i detalj. Härligt nördigt så det förslår, hihi! När jag väl pallrade mig ur sängen imorse fick jag dricka ett par rejäla baljor kaffe för att vakna till sans. I en av mina nya koppar från utflykten till Österlen, så klart. 

I skafferilådan i köket hittade en ask med små svampformade kakor, som jag spontanköpte i Båstad för två helger sedan. Tur att jag inte hade några som helst förväntningar på att de skulle vara goda, för det var de inte. Men roliga att titta på. 


När jag väl kom i kläderna körde jag till Lönsboda, som är nordöstra Skånes allra sista utpost innan Småland tar över. Där finns det tre förträffliga fasta antik- och loppisbutiker mitt i byn. Där finns det alltid nya roliga saker att titta på, och idag var inget undantag. 


Jag köpte en pepparkvarn, som nog inte är speciellt gammal, men som har gammaldags charm. Den kom till användning redan till middagspastan, och recensionen är att den funkar sådär. Men man får väl vad man betalar för. Den kan iallafall få stå på köksbänken och bara vara fin tills vidare. 


En gammal trätunna fick också följa med hem. Den har redan hittat en (iallafall tillfällig) plats vid bordet på hörnan. Jag stoppade i en kruka med ett halvvisset gräs från uteplatsen, för att ha något att fylla ut med. 


För övrigt har det blåst riktigt rejält idag, och i och med det har höstkänslan börjat infinna sig. Om det är uppehåll imorgon, ska jag nog iallafall ge mig på lite gräsklippning, för gräset växer så det knakar fortfarande. Kanske blir det sista gången för i år.

1 kommentar:

  1. Vad trevligt med gräset i tunnan tycker jag. En pepparkvarn är ju aldrig fel det heller. Klippa gräs borde jag också göra men jag vågar inte köra med åkgräsklipparen. Ha en skön söndag. Kram Pia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!