måndag 27 november 2023

Julstjärnor och julstjärnor

Tänk så många olika färger det finns på julstjärnor nuförtiden. Jag har faktiskt svårt att välja vad jag tycker är finast, så under ett besök på Blomsterlandet igår stod jag länge och velade. Rött är ju juligt så det förslår. Vitt är klassiskt och alltid elegant. Krämfärgat är mjukt och sobert. Rosa är fräscht och passar fint ihop med grönt. Så småningom föll valet ändå på en persikofärgad variant. Det här är ju en färg jag är allmänt svag för när det gäller blommor, och så känns det som en lagom övergång från november till december. Det är ju trots allt flera veckor kvar till jul, och jag hinner säkert köpa fler julstjärnor vad det lider. Vilken färg gillar ni bäst?


När jag var på ICA Maxi för att handla mat, passade jag naturligtvis på att botanisera på deras julavdelning en lång stund. Där hittade jag små julstjärnor i papper, som ser ut som miniatyrversioner av vanliga adventsstjärnor. Jättefina! (Med undantag för det trista snöret, men det kan man ju alltid byta.) De fanns i fyra olika färger, och jag valde gröna så klart. Fast med facit i hand kanske jag skulle ha slagit till på en i varje färg. 


Kanske hänger jag dem i ett fönster någonstans, men jag tänker att de blir minst lika fina på ett dörrhandtag eller hängandes i fiskelina direkt från taket. Eller varför inte liggandes i en skål eller på ett bord. Jag får prova mig fram, så ser vi var de hamnar. 


Hade jag varit lite piggare ikväll, så hade jag kunnat tänka mig att tota ihop en julkrans av granriset jag plockade i lördags. Men det får bli en annan kväll, för nu längtar jag mest efter att kasta mig i soffan och bara kura. After all, tomorrow is another day. Något ska man ju ha att göra på en tisdagkväll också. Eller en onsdagkväll. Eller en torsdag...

4 kommentarer:

  1. Vilken underbar färg på julstjärna, förstår att du slog till! Jag köpte en liknande till första november, men den gick nog mer i orange ändå, och hette också höststjärna. Den här var ju - jättefin!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har också sett namnet "höststjärna" och förstår konceptet. Kanske är det en överbliven sådan jag har köpt? 🙂

      Radera
  2. Jag gillar röda och vita mest men kan tänka mig vilken färg som hest nästan. Gulliga små pappersstjärnor du hittat. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska nog smyga sig inte lite röda och vita julstjärnor här också på sikt. 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!