måndag 13 november 2023

Massor av värmeljus

Jamen hörrni, det är mörkt tidigt om kvällarna nu. Igår eftermiddag plockade jag upp ett gäng ljushållare i glas från mitt lilla stash i källarskåpet och ställde dem allihop ovanpå spiskassetten i murspisen. När skymningen föll tände jag massor av värmeljus, och nu så här på måndagkvällen har jag gjort precis likadant. Värmeljus utgör onekligen en stor post i hushållsekonomin så här års. De jag har nu är nog billigast möjliga variant från något lågprisställe, för de osar lite grann och brinner ner väldigt ojämnt och lämnar ganska mycket stearin kvar runt kanterna på metallkoppen. Man får inte alltid mest för pengarna när det är billigt.


Förvisso är det måndag, men idag har jag verkligen varit helt energilös. Inte får jag någon ny energi via körsång heller, för numera övar vi bara varannan måndag. (En tråkig konsekvens av nedskärningar på kommunala musikskolan.) Ikväll tänker jag mest kura ihop mig till en boll och njuta av att göra ingenting. Inte så dumt det heller. 

2 kommentarer:

  1. Gjorde ett litet test på det här med värmeljus för några år sen och det skiljer sig verkligen mellan dem. Min fullkomligt ovetenskapliga studie på ämnet sa att IKEAs brinner kortast tid (står på paketen nu också 4h istället för de normala 6h), Gekås har tunna och klena vekar som gör att de osar och att inte hela ljuset brinner ner. Icas eget märke har bra veke och brinner ok. Så det är dom jag köper nu. Så kolla veken och brinntiden för att hitta din favorit!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har också hört att ICA ska vara bäst på värmeljus. Jag ska sluta vara dumsnål. 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!