måndag 18 december 2023

Adventskök och köravslutning

Ja, det där med datumljus är jag verkligen inte så haj på. Fast det förutsåg jag ju redan när jag satte fram det. Jag trodde dock att problemet skulle vara att det tog slut för fort, men med facit i hand ligger jag tio dagar back. I köket är det visst fortfarande den 8 december. Den som spar, hon har. Tänk om man kunde spara dagar så där på riktigt...

På bilderna skymtar resultatet av min ommålade adventsljusstake. Det ser kanske inte ut att vara så stor skillnad, men i verkligheten är det faktiskt mycket bättre. Nu är den matt och ljusgrå, istället för högblank och kritvit. Jag har fortfarande inte vaxat den, vilket jag kanske egentligen borde för att skydda den matta ytan från fläckar, men jag låter den nog vara som den är. Det är ju inte värre än att jag får måla om den igen till nästa år. Då kanske jag ändå vill ha en helt annan färg. När man fotograferar är det extra fint att luckan till diskmaskinen är öppen. Det är sen gammalt, hihi! Fast jag tycker ärligt att det är en genialt bra funktion på ekoprogrammet att luckan öppnas automatiskt, så att disken får stå och lufttorka. 

I kökssoffan har jag bytt kuddfodral på två av kuddarna. Det blir alldeles lagom mycket rött. Ett tag funderade jag på att klä om dynan i soffan lite snabbt också, men det orkade jag inte göra. Rött och grönt i kombination är ju ändå julens färger.


Om en halvtimme är det julavslutning med min kör. Vi brukar sjunga några julsånger och fika tillsammans. Det tar mindre än fem minuter för mig att gå till vår övningslokal, och det är ju himla praktiskt. Särskilt när man ska hem, hihi!

2 kommentarer:

  1. Du har så juligt och mysigt i köket, och har man sån snygg framsida på diskmaskinen kan väl även den få stråla lite, i juletid!
    Saknar min kökssoffa, speciellt så här i juletid, älskar ju att byta kuddfodral, och det finns så många fina juliga sådana.. Ja, ja var sak har väl sin tid. Om jag inte hittar en lite mer lagom liten soffa, som får plats hos mig så... ;)
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vår kökssoffa är mitt allra bästa loppisfynd. 💚

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!