lördag 16 december 2023

Här va're gran

I förmiddags tog vi skåpbilen till grannbyn och köpte gran. Vi har handlat på samma ställe flera år i rad, för granarna är alltid så nyhuggna och fina där. Och så är det ju så nära och bra hem. Rödgran är alltid ett självklart val. Det doftar ljuvligt, och så passar det bäst i ett gammalt hus som vårt. När det var dags att ta in granen hittade vi naturligtvis inte julgransfoten. Kan det rentav vara så att vi slängde den efter förra julen? Jag har ett vagt minne av att den läckte lite grann. Nåväl, en snabb sväng till byns största loppis fixade biffen. Förvisso ingen tjusig variant, men fullt funktionsduglig. Och den syns ju ändå inte där under de täta grenarna. 


Jag har aldrig någon plan när jag tar ner lådan med julgranspynt från vinden. Det finns ganska mycket att välja på där, så det blir lite olika från år till år. Jag bestämmer mig as I go along, helt enkelt. I år har jag nästan uteslutande kört på antikt pynt, med undantag för flugsvamparna, som är nytillverkade och kommer från Søstrene Grene. Glittret hoppade jag över. Eller är det i år jag ska köra på lamettaglitter för allra första gången? Det ser så festligt ut på alla bilder på Instagram. 

Nu sitter jag och tindrar ikapp med granen, hihi! Första kvällen med gran är onekligen en av årets höjdpunkter. Och imorgon får vi nog se tomtar krypa upp ur vrårna. Med en vecka kvar till jul börjar det bli dags att maxa på med julpyntandet. 

1 kommentar:

  1. Magnifique sapin ! j' ai toujours le même plaisir à décorer mon sapin chaque année. Par tradition nous le décorons le 8 décembre car ce jour est, dans ma région d'origine, la fête des lumières . Nous allumons des rangés de bougies le soir devant chaque fenêtre pour remercier la vierge d'avoir arrêté la peste aux portes de la ville. Ce jour là nous décorons également notre sapin et allumons le soir les guirlandes lumineuses .

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!