torsdag 28 december 2023

Hej Malmö!

Maken hade bokat tid för rekond av sin gitarr på en musikaffär i Höör på förmiddagen, och jag åkte med. De har förvisso Dollar Store i Höör, men det kändes mer lockande att åka vidare till Malmö och tillbringa väntetiden där. Vi åt lunch med svärmor och Amerika-svägerskan på Gustav Adolf, och sedan blev det tid för lite fri lek på stan. Jag var på rean på Gudrun Sjödén och strosade sedan runt och tittade på lite allt möjligt. Man får ju passa på när man är i storstan. 

Finaste julskyltningen fanns som vanligt i fönstren på te- och konfektyrhandeln på Skomakaregatan. Figurerna är mekaniska och rör sig så fint. Man blir barnsligt glad när man ser dem. Jag vet inte hur många som stannade till och filmade, bara under den stunden jag stod där och tittade. Ser ni mig i fönsterglaset?


Det lilla bävergänget (eller vad är det för djur?) tror jag är nytt för i år, för jag kan inte minnas att jag såg dem förra året. Söta så man smäller av. 


Jag har följt butiken Bon Ton Goods på Instagram sedan de öppnade i Malmö 2021, och jag har länge varit sugen på ett besök. Idag blev det av, och det var onekligen en upplevelse utöver det vanliga. Det här är en affär som blandar gammalt och nytt, hantverk och smycken med saker från bland annat Astier de Villatte och John Derian. Mest fascinerande är ändå de handgjorda figurerna i spun cotton från amerikanska Vintage by Crystal, som dyker upp lite varstans i butiken. 


De små figurerna är verkligen jättedyra, ofta med fyrsiffriga (!) prislappar, men så otroligt charmiga och fantasifulla. Jag vill äga allihop och fylla en hel julgran med dem!


Efter eftermiddagskaffe hos svärmor körde vi norröver igen, hämtade gitarren och storhandlade på CityGross. Puh, vilken händelserik dag. Så många intryck så min hjärna nästan kokar över. Nu håller jag mig hemma i "Glesbygd" ett tag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!