torsdag 25 januari 2024

Bakåtblick och framtida renovering

Jag tänkte göra ett sådant där bakåtblickande inlägg om dagens datum för att se vad jag har gjort den 25 januari tidigare år. Jag kom bara till den 25 januari 2022, när jag insåg att jag hade gjort exakt ett sådant inlägg då. Vad är oddsen för att jag valde exakt samma datum två år senare? Det gamla inlägget om 25 januari hittar ni om ni klickar HÄR. Så nu slipper jag ju blogga idag, hihi! Fast nu kan jag ju lägga till den 25 januari 2023. Då trycktes det minsann fram fiber i ledningarna som hade grävts ner nästan 10 månader tidigare. Sen dröjde det ju ytterligare ganska lång innan tekniken kom igång för användning inne i huset, men sedan dess måste jag ändå säga att vår uppkoppling har förändrats till det bättre. Framförallt märker jag det på tiden det tar att ladda upp bilder här på bloggen. Förr var det segt som attan och jag fick ladda upp dem en och en, men nu tar det ingen tid alls. 


Glasverandan var orenoverad vid den här tiden förra året, och när jag tittar på bilden här ovanför, så ser jag ju hur ledsam den faktiskt såg ut. Desto gladare är jag över hur den ser ut idag. Nästa stora renoveringsprojekt borde absolut bli att göra något åt taket både invändigt och utvändigt. På vinden behöver vi isolera, för där är det helt oisolerat nu. Därmed läcker taket värme som ett såll, och det är ju himla dumt att elda för kråkorna. Vi lät måla om yttertaket sommaren 2014 (det traumat minns ni kanske, hihi!) och köpte oss därmed 10 års respit, men nu är plåten snart framme vid vägs ände. På ganska många ställen är den tyvärr redan där. Ett himla tråkigt projekt, men nödvändigt. Kanske delar vi upp det i etapper, men vi borde nog börja med någon del redan i år. Ja, och så lite dränering på det. Inte kul det heller, men torrt huvud och torra fötter är ju liksom a och o på ett hus. 


Den här veckan har rean (50% på alla gröna växter) på Blomsterlandet äntligen börjat, så det blir kanske en sväng dit i helgen. Nu vill man ju fylla stugan med så mycket grönska man kan. För min del innebär det ett besök i Hässleholm, för Blomsterlandet i Kristianstad stängde tyvärr i höstas. "Tuffa tider" löd motiveringen. Det känns obegripligt, med tanke på hur mycket pengar jag har spenderat där de senaste åren...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!