måndag 22 januari 2024

Guldkant på tillvaron

Man gör ju vad man kan för att sätta guldkant på tillvaron så här års. I förra veckan beställde jag en sådan där låda med blandade skönhetsprodukter, som man kan prenumerera på. Det var 50 procents prova-på-rabatt på första lådan, och innehållet var faktiskt inte så dumt: Två hårprodukter, en superbra hårborste, ett vårdande läppstift, en påse med återanvändbara rengöringspads, en ansiktskräm och en färgglad sminkväska. Kanske är man lättlurad, men det känns onekligen vardagslyxigt med lite nya trevliga produkter. I just den här lådan var allt dessutom väldigt användbart. 


Att unna sig en bukett blommor varje vecka de tråkiga månaderna på året är också ett vinnande koncept när det gäller att få till den där guldkanten. Jag har det som nyårslöfte varje år, och det är värt varenda krona. Både handlandet och havandet är synnerligen angenämt. 


Bastubadet varje söndagkväll (och ibland även på andra dagar) är njutbart för både kropp och själ. Det är avkopplande och energigivande på samma gång. Det känns nästan lite meditativt och sakralt. Ibland strömmar vi relaxmusik (tänk asiatiskt spa-musik) på högtalaren i stugan, och då och då tänder vi ljus och marschaller utomhus för att bygga upp stämningen ännu mer. 


För mig känns det också ofta rejält lyxigt att komma i säng tidigt om vardagskvällarna. Det är inte så ofta jag faktiskt somnar tidigare, men det är oftast inte heller syftet med varför jag går och lägger mig tidigt. Jag älskar att ligga under mitt fluffiga täcke och bläddra i en tidning, läsa en bok eller spela ett spel på mobiltelefonen. "Åh, min säng!" är min i särklass mest upprepade replik, hihi!


Att stänga av TV:n och istället slå sig ner med en god bok ger också mervärde till vardagen. Det finns nästan inget härligare än att bli så där fullkomligt uppslukad som man kan bli av en riktigt bra bok. Det blir man i och för sig inte så ofta, men det beror nog mest på att jag läser alldeles för få böcker på ett år. Fast jag tänker att all läsning är av godo, och jag känner att den får mig att må bra. 


Basta gjorde jag igår, men ikväll ska jag absolut smörja ansiktet med den nya lyxiga ansiktskrämen och bädda ner mig tidigt i sängen med en bok. Vardagslyx när den är som bäst. Kanske sätter jag veckans tulpaner på nattduksbordet också, för säkerhets skull. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!