fredag 19 januari 2024

Hoodeladi hoodeladi

Mus i fällan och nysnö på marken, hoodeladi hoodeladi hoppsan vilken start det blev på dagen. Men vacker som attan var himlen, när jag dristade mig till att pulsa till soptunnan och tillbaka i morgonrock och vinterkängor. Ja, och trädgården med, för den delen. Det är ändå något med nyfallen snö som gör en lycklig. Iallafall när man slipper skotta fram bilen för att ta sig till jobbet och istället kan behålla morgonrocken på när arbetsdagen börjar. Hej hemmakontor, du är bra!


Om tiden går lika snabbt som den går nu, dröjer det minsann inte länge innan vyn här ovanför ser annorlunda ut. Ja, fast exakt som här nedanför kommer den nog bara se ut om dahliorna från gårdagens inlägg överlever i sina hinkar i vedkällaren. 


Vi har en helt oplanerad helg framför oss. Lika orörd som den nyfallna snön. Mer av den sistnämnda varan lär det visst bli redan inatt. Vi får väl se om jag sjunger hoodeladi hoodeladi imorgon också. Då får vi nog bege oss ut och skotta lite, innan grannarna börjar titta snett på oss...

2 kommentarer:

  1. Varje höst klipper jag ner dahlia och jätteverbena, som jag odlat i krukor, och ställer ner i jordkällaren och det funkar jättebra. Jordkällaren håller precis över 0 grader när det ute har varit -23 grader.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, det var fint att höra. Då finns det nog hopp för mina knölar också. 😃

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!