måndag 15 januari 2024

Tulpanens dag

Den 15 januari är det tulpanens dag. Det har jag förstått efter att ha sett det på flera ställen i mina sociala flöden idag. Inte mig emot, men i min värld är varje dag från nyårsdagen till sista mars tulpanens dag. Är den inte vårvinterns allra ljuvligaste sällskap, så säg? På mitt bord står för närvarande ett helt fång, som jag införskaffade redan i förrgår. Rosa tulpaner toppar nog nästan min lista, men roligast av allt är att välja olika färg varje vecka. Hur såg mina buketter ut förra året? Vi tar oss en titt. 


I januari hade jag visst också rosa tulpaner, fast lite knalligare i färgen. 


I den andra buketten 2023 hade tulpanerna en lite mer puderrosa nyans. Vaxblommor och blå tistel är alltid fina bukettkompisar. Och så vill jag ju helst ha mängder av rufsigt grönt, som eukalyptus, och gärna någon spretig kvist eller gren tillsammans med det. 


Veckan efter blev det visst en ännu karamelligare bukett. Det är verkligen ingen överdrift att man blir glad av färg. 


En vecka körde jag på sobert vita, fast med rosa vaxblommor...


... och en annan vecka slog jag till på en bukett med blandade färger. 


En vecka var jag till och med så modig att jag vågade mig på orangea tulpaner. 


Och till påsk blev det gula, förstås.


Det är ju ändå det bästa med den här tiden på året, att tulpansäsongen precis har börjat. För mååååånga tulpanbuketter vill man ju unna sig. Ni kommer alldeles säkert att få se dem allihop här på bloggen. Hipp hipp hurra för tulpanen på tulpanens dag!

6 kommentarer:

  1. Vos bouquets sont très sympas, personnellement j'ai une nette préférence pour les tulipes blanches mais j'aime aussi beaucoup les tulipes roses poudrées.
    Douce soirée !

    SvaraRadera
  2. NU vet jag exakt vad jag ska spana efter...orange tulpaner:) Såå snyggt om Du frågar mig!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst var de himla fina? Där fick man sig en knäpp på sin fördomsfulla näsa. 😊

      Radera
  3. Alla mina köpeblommor som jag inhandlar den här tiden på året blandar jag med röda Kornell-kvistar från trädgården. Så tacksamt med kvistar som villigt ger vita små blommor och massor med små fina gröna blad helt gratis! Behöver man inte handla så många köpeblommor heller :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kornell är sååå vackert. Fast mina buskar behöver nog växa till sig först, för det finns inte så mycket kvistar att klippa än. 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!