lördag 10 februari 2024

Franska tulpaner och lite lördag

En ny helgbukett har intagit huset. Verkligen en dramatisk sådan, med franska tulpaner som sätter tonen. Man kan ju inte annat än älska den här lite vildare sorten, som drar iväg åt alla håll och kanter och breder ut sig lite som den vill. Det passar mig bra, som gillar lite rufsiga buketter. Att kvistarna med gröna blad heter ruskus fnissar jag fortfarande lite åt. Det måste väl bli ruskbuske på svenska, eller hur? 


Idag körde jag en sväng till Hässleholm, där det blev shopping av både det ena och det andra. Nya huvudkuddar på Jysk, en broderad tygkasse från Pingstkyrkans loppis, blommor på Blomsterlandet, ätbart från CityGross och några nya vårfina grejer till köket på en inredningsbutik som heter Mixhuset. Det där sistnämnda satte igång en dominoeffekt när jag kom hem, vilket slutade med att jag även städade ur lådan med alla oljor och kryddor vid spisen. Det är ju ändå vansinnigt tillfredsställande när det är ordning och reda på grejerna, och när man inte har balsamicovinäger med hallonsmak från 2022 som står och kletar. 

Ikväll slötittar vi på Mello, men det är mest tidsfördriv inför veckans stora TV-begivenhet: Den nya säsongen av "Shetland", som har en ny kvinnlig kommissarie. Om Mello blir för segt, kanske jag går loss på en ny låda i köket istället. 

4 kommentarer:

  1. Kan tipsa om "Örnen" på TV4play om du inte redan sett den. Beroendeframkallande, vi plöjer två avsnitt varje kväll. Bästa danska serien på länge!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Danskarna är helt klart bra på att göra TV-serier.

      Radera
  2. vasen är helt underbar! Berätta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är den ljuvlig? Den heter "Signature" och kommer från Kähler. Jag har bloggat om den och dess "lillasyster" här: https://frokengronsblog.blogspot.com/2022/11/signature.html

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!