fredag 9 februari 2024

"Ska du verkligen planera för jul nu?"

Vi går förbi en av våra lokala välgörenhetsloppisar när vi går till mataffären, och om den är öppen slinker vi alltid in och kikar en runda. Den är inte jättestor, men välordnad och med många fina gamla saker. Ingenting är dyrt där, så omsättningen på prylar är ganska stor. Pengarna går till ett sommarläger för ukrainska barn och ungdomar, som har arrangerats här i byn varje sommar sedan 1995. Det vill man ju stötta, så all loppisshopping i butiken är helt legitim, hihi! I lördags hittade jag en blå träljusstake för 25 kronor, som jag genast såg potential i. 


Men jag tänkte naturligtvis inte att den skulle få förbli smurfblå, utan att den skulle göra sig fin som julljusstake med lite röd färg. När vi kom hem tog jag fram burken med röd järnoxid (linoljefärg) och penslade på den lite snabbt. Det tog inte många minuter. "Ska du verkligen planera för jul nu? Den är ju precis slut," sa maken skeptiskt. "Jag planerar alltid för jul," sa jag. Och det var ju helt sanningsenligt. De bästa julloppisfynden gör man alltid under årets första halva. 


Nu har staken fått stå och torka en vecka, och resultatet blev ju faktiskt inte så pjåkigt. Tänk så glad jag kommer att bli i december, när jag hittar den här i jullådan på vinden. Och ja, jag har fortfarande en julstjärna kvar. Den är ju fortfarande fräsch och fin, och jag har inte hjärta att slänga den. Fast med tanke på färgen, så tänker jag att jag nog kommer undan med att ha den ett litet tag till.  

Och så var det dags att ta helg igen. Vi får väl se vad den bär med sig. Det hänger lite på väder och vind, tänker jag. Det är halkigt och kallt ute, och det ska komma in mer snö i natt. Fast sysslolös blir man ju inte, även om man måste stanna hemma. På Solhäll finns det alltid någon hög att förbarma sig över... 

6 kommentarer:

  1. Très belle trouvaille !
    Bon week-end.

    SvaraRadera
  2. Åhh vad fin den blev/ är. Önskar att det fanns loppisar i närheten där man kan göra fynd. Smart att ställa den på en mugg när man målar. Man lär sig nya saker varje dag. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag målade undersidan också, så jag fick ta det säkra före det osäkra. 😊

      Radera
  3. Lysestaken ble kjempefin. HVORFOR har Sverige så mange og kule loppiser? Her i landet finnes ingenting ... Har også en julestjerne igjen etter jul, men den er knallrød, og har fått en litt mer bortgjemt plass ... Hilsen Hjørdis i Bergen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Sverige har verkligen loppisfeber. 😊
      I min del av landet är utbudet stort och priserna billiga.

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!