torsdag 28 mars 2024

Skärtorsdag

Planen för dagen var att börja med en rejäl sovmorgon, men av någon anledning vaknade jag nästan vid vanlig tid. Så gott ändå att bara kunna ligga kvar och dra sig, tassa upp och hämta en kopp kaffe och krypa ner under täcket igen. Dagens öknamn "Skärkusen" bär jag med glädje. 

Vi tog en liten förmiddagspromenad ner till byn för att lämna böcker på biblioteket och fylla på lite nödvändigheter (läs: kaffe och påskmust). Påskkärringen som brukar flyga runt på en kvast på torget utanför Gästis är inte där i år, men istället har knopparna på smidesstaketet ovanför Tivoliparken fått "mössor" av stickade (virkade?) kycklingar. Jag tror det är minst 25-30 stycken, och alla är olika. Underbart!

Jag hade så smått planer på en liten tur till Oppmanna plantskola efter lunch, men sen kom regnet och jag släppte tanken på utflykter helt. Istället har jag tillbringat eftermiddagen i soffan med Lantliv Trädgårds senaste bookazine och drömt stora drömmar. Jag har även sett dokumentären "Miraklet i Gullspång" på SVT Play. Den grunnar jag fortfarande på, för det var verkligen en märklig liten historia. 


Någon resa till Blåkulla är jag inte alls sugen på i år. Jag tror jag stannar hemma i stugvärmen istället. Imorgon blir det iallafall en liten sväng till Glimåkra för att gå på den årliga antik- och samlarmarknaden i ishallen. Det är alltid kul, och en alldeles lagom långfredagsutflykt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!