fredag 29 mars 2024

Långfredag med antikmarknad och trädgårdsarbete

Direkt efter frukost (som förvisso inte var avklarad speciellt tidigt) körde vi till Glimåkra för ett besök på den årliga antikmarknaden. Det är bordsförsäljning som gäller, så det brukar mest vara småplock, men det är ändå kul att gå runt och titta. Många bekanta springer man också alltid på, och det är ju också väldans trevligt. Maken hittade en stämpel med sina initialer och jag kom hem med ett grönt stenägg. Finast i samlingen hittills.

Varken maken eller jag är några traditionalister när det gäller påskmat, men idag blev det iallafall en liten påsktallrik till lunch med ägghalvor, köttbullar, potatis, kallrökt lax och romsås. Alldeles lagom för att man ska ta sig tid att njuta av varje sort. 

På eftermiddagen tillbringade jag två timmar i trädgården. Mot slutet duggregnade det lite lätt, men det var ändå riktigt skönt ute. Min vana trogen tog jag mig an några tydligt avgränsade projekt, som till exempel att klippa ner perenner och rensa bort ogräs i rundeln framför köksträdgården. I mitten av rundeln ståtar en rejäl plymspirea som sommaren. Den köpte jag som liten planta av den skånska trädgårdsprofilen Inka Johansson på en trädgårdsmarknad i Degeberga för 7-8 år sedan, och den är otroligt maffig när den växer upp till sin fulla storlek. För att inte tala om hur maffig den är när den blommar. Dessutom är det fint med en riktigt gammaldags perenn i trädgården. 


Jag friserade faktiskt buxbomskloten redan nu, för de var lite gula och fula i topparna efter vintern. Efter en omgång med en vanlig kökssax, så blev de gröna och fina igen. Blir det stark sol i april, så får jag väl täcka dem med lite väv så länge. Sen fyllde jag på vatten i det lilla stenbadet på fot, och så fick min söta gjutjärnsgroda komma ut och möta våren. 


Så skönt att vara ute och få lite luft i lungorna och jord under naglarna. Jag kan förhoppningsvis köra en repris imorgon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!