lördag 30 mars 2024

Påskafton

På förmiddagen körde jag ett par mil österut för årets första besök på Oppmanna Plantskola. På inköpslistan stod att köpa lite fler penséer, och jag var duktig och höll mig till det. (Nåja, det kan vara så att det slank med en dahliaknöl också...) Det är ju fortfarande ganska tidigt på säsongen, och jag tänker att jag inte ska komma hem med några större grejer förrän jag faktiskt har en vettig plan för dem. Vad hände där? Har jag gått och blivit klok över vintern??


Efter lunch städade vi av ute på trottoaren. Vi krattade upp löv och sopade ut allt vintergrus på gatan, inför att kommunens stora årliga gatusopning går av stapeln i nästa vecka. Efteråt stannade jag utomhus och grejade ett par timmar. Det var riktigt härligt väder. Jag planterade mina penséer i krukor lite här och var, och sen städade jag upp längs hela baksidan av huset.


När jag var klar tog jag ut den lilla gröna cafémöbeln från ladan. Oj, nu känns det verkligen som vår. Förvisso tenderar april att vara en månad som kan bjuda på precis vilket väder som helst, men so be it. jag förklarar härmed trädgårdssäsongen definitivt 2024 öppnad. 


En varm dusch får det bli nu. Jag luktar som en hel jordhög och känner redan hur stelheten kommer krypande. Imorgon får det bli en kroppslig vilodag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!