söndag 31 mars 2024

Påskdagspromenad på Dragsö

Vi har tillbringat dagen i Karlskrona för att fira en födelsedag. Efter mumsig lunch tog vi en sväng till Dragsö för att gå en liten promenad. På campingen där var det redan mängder av husbilar och husvagnar som stod uppställda för säsongen 2024. Det där med campingliv har aldrig riktigt varit min grej, men jag kan verkligen förstå att folk som gillar det vill tillbringa sin semester just här. Det är bara tre kilometer in till centrala Karlskrona, och ändå råder full skärgårdsstämning. På klippan i bakgrunden på bilden här nedanför minns jag att jag hängde en del om somrarna i min ungdom.


På den norra delen av ön går det en promenadstig genom ett litet skogsområde. Både längs vägen och inne bland träden hittar man små troll av olika slag. Det är ett roligt inslag för alla åldrar att gå runt och se hur många man kan hitta. Min favorit var den här lilla filuren, som satt i löven bakom en trädstam. Fnissar han eller funderar han? Eller petar han näsan?


I skydd av en mossig sten satt en annan liten krabat i fin mössa. Jag tror alldeles bestämt att han har ätit lite för många påskägg.


Skogens konung träffade vi också på i ett snår. 


Vädret var helt OK, men inte alls så där soligt och varmt som prognosen hade utlovat. Jag var faktiskt glad att jag hittade mina fingervantar i jackfickan.


Nu är vi hemma i "Glebygd" igen och kommer alldeles säkert däcka tidigt av att ha andats skärgårdsluft, hihi! Så skönt med en ledig dag till som väntar imorgon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!