måndag 1 april 2024

Pallkragar och falu rödfärg

En del av pallkragarna i köksträdgården sjunger på sista versen och behöver bytas ut, så jag har spanat lite på Marketplace de senaste veckorna. Man vill ju inte åka för långt, och man vill ju inte betala för mycket. Men så igår dök det upp en annons på fem stycken från en säljare mindre än en mil bort, och eftersom priset också var förträffligt, så slog jag till direkt. I förmiddags drog vi iväg med skåpbilen och hämtade upp dem. Vädret har varit härligt idag, så jag passade på att måla om dem på en gång. Falu rödfärg, så klart. 


Medan penseln ändå var blöt passade jag på att dra på lite ny färg på pappas fina rostorn. Tänk att det fortfarande hänger med efter snart tretton år. Flera av benen som går ner i marken har murknat och gått av, men jag har tryckt ner det så att det nästan vilar på de nedersta tvärslåarna, så det står stadigt och bra ändå. Förvisso aningen kortare, men inte så himla mycket ändå. Här växer klätterrosen 'Ghislaine de Féligonde', som behöver klippas ner rejält efter den här vintern. Trist, för då blir det nog inte så mycket med blomningen i år. Vi får väl se hur mycket jag behöver ta, men det väntar jag med ett tag till.


Snart är fem dagars ledighet till ända. Så snabbt tiden har gått. Men jag har haft riktigt sköna dagar och känner mig utvilad och nöjd. Nu väntar ett bastubad, och sen är jag mer än redo för en ny arbetsvecka. Den är ju dessutom bara fyra dagar lång, vilket onekligen känns lite lyxigt. Tack och hej, påsken 2024. Du var trevlig, men nu tuffar vi vidare mot sommaren. 

2 kommentarer:

  1. Härligt med nya pallkragar som fått ny färg. Rostorn ser ju verkligen trevligt ut. Undrar om någon här skulle kunna snickra ett. Ja du en bastu skulle sitta fint. Kanske jag orkar tända upp den. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har tur som har en man som är bastugeneral. Jag åker mest "snålskjuts". 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!