söndag 23 juni 2024

Armband, omgrävning av rabatt och cliffhanger

Under vistelsen på Lesbos blev det inte så mycket tid för shopping, men jag köpte iallafall med mig ett billigt armband med en onda-ögat-amulett från en krimskramsbutik, för att ha något som minne från resan. Jag har faktiskt använt armbandet ganska mycket sedan jag kom hem, men för någon vecka sen var det plötsligt borta. Jag tänkte att jag nog hade tappat det, men så idag hittade jag det i springan mellan bäddmadrasserna, när vi bytte lakan i sängen. Jag blev faktiskt glad. 

På eftermiddagen idag var jag ute i trädgården och grejade. Jag började gräva om rabatten under päronträdet. Det är egentligen ett ganska stort projekt, för allt är mer eller mindre uppätet av kirskål, men jag började så smått i framkant. Jag delade på två stora ruggar med flocknäva och fick ut en massa småplantor av dem. I köksträdgården hade jag en liten pionplanta och en brokbladig benved, och de fick också flytta hit. Nu ser nävorna mest vissna ut, men de brukar vara seglivade, så de ska nog ta sig. Till hösten ska jag försöka så lite nytt gräs också, för (o)gräsmattan är verkligen ledsam här. Grävandet får fortsätta en annan dag.

Imorgon har jag klämt in en semesterdag. Så gör jag varje år, för jag älskar känslan av att midsommarhelgen är lååång. Det blir dessutom som en försmak av semestern, och så finns det ytterligare en anledning. Ni som har hängt med här på bloggen tidigare år kan säkert gissa vad. Om inte, så får ni logga in och läsa imorgon. Vilken cliffhanger, hihi! 😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!