fredag 7 juni 2024

Nytt parasoll

Idag levererades det nya parasollet. Det är nästan precis likadant som det gamla, men duken är lite större i diameter. Jag provade det vid cafémöbeln på baksidan, eftersom parasollfoten stod där och väntade. Det blev ju riktigt mysigt. Kanske vi borde ha ett parasoll här också. Fast behovet är inte lika stort, för huset skuggar platsen större delen av dagen. Men man kan ju ha ett bara för att det är fint, hihi!


Sen flyttade vi iallafall bort allt till uteplatsen, för det är där det verkligen behövs. Det blev toppen med parasollfoten under bordet, för allt blev mycket stadigare. Tidigare rörde sig parasollstången när det blåste och gled i sidled, vilket resulterade i att hela parasollet ofta stod snett. Det blev ett onödigt brytmoment på hela konstruktionen. Nu står det där det står, både när det är uppfällt och ihopfällt. Jag har börjat fylla på med krukor och korgar med sommarblommor runt uteplatsen, men mer ska det bli. Det är härligt att sitta här omringad av vackra och väldoftande blommor, och med tanke på vattningen så är det himla praktiskt att allt står på samma ställe. 


För övrigt har vi både hunnit med en runda till tippen och en sväng till Kristianstad för att köpa studentpresent och äta lunch på Rosegarden. Det har varit väldigt varierande väder idag, och jag hade faktiskt både strumpor och jacka när vi var i stan. Ganska skönt med en liten paus i värmeböljan. Hoppas inte att jag får äta upp att jag har skrivit det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!