fredag 19 juli 2024

Auktion och sticksågning

Idag drog vi till Småland för den årliga antikauktionen i Barkhult öster om Älmhult. Där brukar det alltid vara ett riktigt fint utbud, och i år var inget undantag med mängder av vackra gamla möbler och bruksföremål. Det fanns en hel del saker som vi skulle kunna tänka oss att ha, men inget som vi egentligen behövde. Vi stannade i tre timmar och bara tittade på budgivningen, men åkte faktiskt därifrån innan det var slut, för det var så himla soligt och varmt. 


När vi kom hem hittade jag pappas batteridrivna sticksåg i källaren och fick ett akut infall att jag skulle testa den. Jag tog en gammal golvplanka i ladan, och vips så hade jag sågat till en toppskiva till smidespiedestalen på kökstrappan. Jisses, så smidigt det var. Och så roligt!


Vid ladan på uppfarten stod mitt gamla planteringsbord och skräpade. Jag var i valet och kvalet redan tidigare i veckan om jag skulle ta med det till soptippen och slänga det, för både underhyllan och nederdelen på alla ben hade ruttnat sönder helt. Med sticksågen i högsta hugg tog jag helt sonika bort hyllan och sågade av alla ben en rejäl bit på ögonmått. Det blev ju riktigt bra, så nu kan det få leva vidare ett tag till. Jag har ställt det på den lilla plattsättningen på södersidan. Nu undrar jag som bäst om det finns något mer jag kan såga, hihi!


Nu ska jag ta mig en sväng ner till växthuset och se vad det har blivit av en liten trädgårdssångare, som hade irrat sig in där tidigare ikväll. Jag lämnade dörren öppen i hopp om att den skulle hitta ut på egen hand. Annars får vi ta fram svärfars gamla fjärilshov och hjälpa den på traven. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!