torsdag 18 juli 2024

Stenar och grus

Jag har lagt en rad av naturstenar och sedan en kant av grus som gräns mellan planteringen under päronträdet och gräsmattan upp mot uteplatsen. Så här har jag gjort på de flesta rabatter som angränsar till gräsmattan, och det underlättar verkligen gräsklippningen. Dessutom ser det riktigt prydligt ut. Just här är det kanske inte direkt så mycket gräs just nu, men jag ska slänga på lite gräsfrön till hösten. 


Jag skär bort en djup gräsremsa med kantskäraren så att det blir som en liten vallgrav, trampar till med foten så att jorden blir hårt packad och fyller sedan på med grus. Tidigare har jag provat att lägga markduk i botten, men det gör faktiskt inte så stor skillnad. Jag älskar stenar och grus och låter det återkomma som en röd tråd på flera ställen i hela trädgården. Gruset kommer från en liten hög som ligger kvar på uppfarten sedan vi lade grus runt bastustugan för ett par år sedan, men nu är jag verkligen nere på bottenskrapet. Stenarna ligger i högar lite varstans i trädgården, så det är bara att plocka när jag behöver. 

Drömmen vore att få in några riktigt stora stenbumlingar i trädgården, men hur ska det gå till? Kanske om jag vinner på lotto och kan flyga in dem med helikopter, hihi!

6 kommentarer:

  1. Sten och grus är verkligen snyggt i trädgård. Du har gjort jättefint runt dina rabatter, det var en variant jag inte sett förut, verkligen smakfullt!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såg något liknande i en trädgårdstidning och tänkte att det var en snabb och enkel lösning. Det är det också. 😊

      Radera
  2. Väldigt snyggt. Stenar och grus bryter av fint mot det gröna . Själv skulle jag vilja ha ett litet berg på tomten men då får jag flytta. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh ja, ett litet berg vore toppen. 😊

      Radera
  3. Jättefint, blev verkligen nyfiken på kantskäraren. Kanske du kan visa den vid tillfälle och förklara hur den fungerar för en oinvigd? Intill mitt hus grävde man för byte av vägtrummor och jättestenar blottlades. Dessa lades upp på en intilliggande parkeringsyta för att hämtas med maskiner .. Jag frågade om jag inte kunde få ta dem istället och det var helt ok:) Minns att jag satte lappar med "reserverad" på stenarna och bad min snälla granne frakta ner dem till min gård men sin traktor. Kostade mig inget annat än ett tack, transportsträckan blev endast ca 40 meter . Tur ska man ha!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Skorpan!
      Vilken tur du hade med stenbumlingarna. Vi har också en jättebumling sedan vi grävde för grunden till bastustugan. Älskar den! Men hade gärna haft fler. 😊

      Kantskäraren är enklast möjliga modell från Biltema. Du hittar den här:
      https://www.biltema.se/fritid/tradgard/tradgardsredskap/redskap/kantskarare-2000021708?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwnei0BhB-EiwAA2xuBuSEoznip0cl2_kKyXRA_TblzE6iTp54Grh0tXfCoD67doGnUJRQAxoCBfoQAvD_BwE

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!