tisdag 2 juli 2024

Örtagård och Blomsterhav

Jag har ständigt ett öga på jakt efter fina kuddar att ha i soffan. Jag är aldrig riktigt nöjd, utan tröttnar och byter kuddvaren kanska ofta. Finns den perfekta soffkudden ens? Jag kanske iallafall har hittat den nu i "Örtagård" från Boråstapeter. "Örtagård" är en tapet från början, vars mönster är handmålat av Amanda Norblad. Mönstret är onekligen lite William Morris-inspirerat, och tapeten finns i fem olika färgställningar. Kuddvaret jag köpte har svart botten med gröna blad och blommor i olika rödrosa toner. En riktig sommarkudde. 


Jag passade även på att klicka hem två vackra kökshanddukar i mönstret "Blomsterhav", som också är en tapet från början. Även detta är ett handmålat mönster, den här gången av Noomi Spange. Hon säger att inspirationen kommer från hennes föräldrars vildvuxna trädgård med bland annat lupiner, luktärt och solmogna smultron. Tapeten finns i tre färgställningar. Handdukarna blir en härlig färgklick i köket. 


Ibland blir jag sugen på att ha ett jättestort hus med många rum, så att man kunde välja och vraka bland alla fina tapeter som finns. Men sen ser jag mig runt i vår stökiga lilla stuga och inser att det räcker gott och väl att hålla ordning på 76 kvadratmeter. Men drömma kan man ju göra utan någon som helst ansträngning. 

4 kommentarer:

  1. Jag tror inte det är meningen att man skall ha samma kuddar i soffan alltid. Jag har sommarkuddar och vinterkuddar. Sommargardiner och vintergardiner också. Så jag byter och byter tillbaka mellan årstider. Att ha samma året om tröttnar jag också på. Jag antar att det är normalt eftersom man behöver annat på sommaren än vad man behöver på vintern. Att hitta en kudde som kan fungera för hela året ställer för stora krav på kudden och då skulle all inredning bli platt och beige. Hmmm... det kanske finns en anledning till att neutrala inredningar varit så dominerande? Fin kudde! Kollade genast upp tapeten. Letar tapet till mitt arbetsrum. Tack för tips!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag byter kuddar ofta, men är inte alls lika ombytlig när det gäller gardiner. De jag hänger upp tenderar att bli kvar där året runt, år efter år. Jag tycker det är svårt med gardiner. Och så är jag tyvärr inte så sykunnig. Och kanske lite lat med, för den delen... 😊

      Radera
  2. Så fin kudde! Älskar att byta kuddar i kökssoffan, även tyget på locket byts ganska frekvent. Det tillför så mycket till kökets atmosfär :) Har ett tämligen stort med långsmalt kök som iaf rymmer en kökssoffa, ett stort bord med plats för- förutom soffan - fyra stolar.
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har också kuddar i kökssoffan. Kuddar är livet, hihi! 💚

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!