tisdag 27 augusti 2024

Gardiner, mirabeller och trädgårdsblommor

I fullt dagsljus konstaterar jag att jag fortfarande är vansinnigt nöjd med mina omsydda loppisgardiner. Färgskalan passar verkligen jättebra ihop med den gröna färgen på luckorna, och jag njuter av att det känns mer ombonat i köket med lite mer färg i fönstren. Det blir mysigt i höst. Men mest är jag fortfarande odrägligt mallig över att jag överlevde min lördagsdejt med symaskinen.

Jag får ändå komma med en liten bekännelse. Jag tyckte att kappan i det mindre fönstret ovanför diskbänken blev lite för rynkig när den kom på plats, så trots att jag hade varit duktig och fållat sidorna tog jag helt sonika fram en sax och klippte av kappan 15 centimeter på bredden. Sen orkade jag naturligtvis inte fålla om sidan jag hade klippt av. "Det gör jag en annan gång," tänkte jag. Precis som om det kommer att hända... Å andra sidan var jag lite klyftig för en gångs skull och klippte på sidan som vetter in mot snedskåpet, så det är nog inget man tänker på i första taget. 


I söndags eftermiddag fick jag ännu mer feeling för gult och tog fram min lilla gula Upsala Ekeby-vas (loppisfynd från Älmhult). Sen traskade jag ut i trädgården och saxade mig en knippe blommor att stoppa i den och ställa på köksbordet. Det blev en riktig karamellpåse med alla tänkbara färger. Härligt!


Maken plockade en hel skål röda mirabeller att ta med till jobbet, men jag hann fota härligheten först. Vi har verkligen mängder av mirabeller i år, både gula och röda. Fast jag är himla dålig på att äta dem. Antingen är de för hårda och sura, eller så är de mosigt övermogna och lite smaklösa, tycker jag. Vanliga plommon är godare.


Det är mängder av prylar på hyllor och väggar i köket, och ändå känns det som huset mest spartanska rum, hihi! Jag är fortfarande lite varsam med vad jag spikar upp på pärlsponten, och på något sätt gillar jag känslan av att det finns utrymme för loppisfynd som jag inte har hittat än. För vem vill egentligen bli helt klar i sitt hus? Inte jag iallafall. Vad ska man göra då?


Ikväll stundar genombläddring av den nya Gudrun Sjödén-katalogen, inmundigandet av en pinnglass med päronsmak, samt en välbehövlig hårtvätt. Ja, precis i den ordningen tror jag bestämt. Trevlig tisdagkväll!

6 kommentarer:

  1. Jag fattar helt vad du menar och det blev bättre, Fina färger på gardinerna måsta jag säga och vilket loppisfynd.

    SvaraRadera
  2. Attans grannt har du fått till det👍😀. /Lilian

    SvaraRadera
  3. Fint som snus! )Även om jag saknar en duk på bordet hihi..)
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer säkert en duk också, vad det lider. Min strykningskvot var redan fylld för veckan, hihi! 😊

      Radera
  4. Ja, det var onekligen ett bra fynd. Känns lite dumt att jag har haft tyget i ett skåp i två år. 😊

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!