onsdag 28 augusti 2024

Tjejnyår?

Det har varit en bra bit över 20 grader på termometern idag, men ändå känns det som höst i luften. Jag har fleecetröja på mig när jag kör till jobbet om morgnarna, och det är faktiskt riktigt mysigt. Man kan väl ändå få lov ta ordet höst i sin mun nu? Det är ju inte direkt en svordom, även om det onekligen verkar provocera ganska många som fortfarande vill tänka att det är sommar. 


Den här veckan har jag hört begreppet "tjejnyår" diskuteras flera gånger, både i gammelmedia och på sociala medier. Det handlar om den nystart som många tjejer känner så här års. Det fixas nya kläder, nya frisyrer, nya matvanor, nya träningsvanor, nya planer inför den nya terminen. Själv betraktar jag mest den här tiden på året som en avslutning på något. Som en nyårsdag då festen är över och jag ligger i sunkiga mysbrallor i soffan med håret på ända, äter sega ostkrokar och tittar på "Ivanhoe" för sjuttielfte gången. Och vet ni vad, det är faktiskt riktigt skönt. Eller så är det bara ett tecken på att jag är mer tant än tjej numera, hihi!

2 kommentarer:

  1. Ha Ha! Jag känner igen den där beskrivningen av nyårsdagen. Tjejnyår har jag aldrig hört men kanske ingen dum idé att fixa ny frisyr och lite nya kläder. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. En rejäl hårklippning skulle jag nog iallafall behöva. 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!