lördag 24 augusti 2024

Rutiga köksgardiner

Jag bjuder på en halvdunkel kvällsbild i glödlampsljus från köket, där det hänger rutiga gardinkappor sedan några timmar tillbaka. Under eftermiddagen har jag suttit där vid köksbordet och svurit över undertråd och raksöm. Det där med sömnad är verkligen inte min forte, men för en gångs skull var jag faktiskt riktigt tålmodig och lade tid på att fålla kanter ordentligt. Ingen fuskfåll med strykjärnet den här gången, alltså. Undrens tid är visst inte förbi. 

 
Till slut var allt klart, och resultatet blev faktiskt bättre än jag trodde. Jag var lite osäker på tyget (loppisfyndat), men det passar ju riktigt bra Det blir ombonat till höst, och för en kostnad av 56 kronor kan man verkligen inte klaga. Vettigare bilder får jag bjuda på en annan dag, när dagsljuset är lite bättre. 

6 kommentarer:

  1. Blev riktigt snyggt. Nu blev jag sugen på att sy nya gardiner.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Själv kommer jag nog inte ta fram symaskinen på ett par år, hihi! 😊

      Radera
  2. Blev jättefint.
    Själv kan jag bara konstatera att ju äldre jag blev desto mer "ordentlig" blev jag.
    Inga genvägar längre utan tog mig tid att göra saker rejält istället.
    Har bara fuskfållat en gång i livet o sen när man tvättade gardinen fick man ju bara göra om jobbet helt i onödan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, fuskfållar och tvättmaskin är verkligen ingen bra kombination. Man blir nästan sugen på att bara kasta bort gardinerna... 😊

      Radera
  3. Älskar min symaskin! Så enkelt att bara fålla saker, laga hål, ta bort puffärmar på en skjorta eller fixa kuddar av loppisfyndat tyg. Så skönt att kunna använda en symaskin och göra allt det där som mamma gjorde när jag var liten. Är så glad att jag tog mig tid att lära mig och sen hållit liv i den kunskapen! Blir det perfekt varje gång? Nope. Bubblar det sig ibland och tråden drar sig? Jajjamensan! Men vad gör det?!? Livet är inte perfekt så det behöver inte en söm vara heller.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det där behövde jag höra. Nu ska jag nog våga mig på att sy lite oftare. 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!