tisdag 6 augusti 2024

Tvillingsporre - bäst i test

Härmed utser jag tvillingsporre till världens tacksammaste sommarblomma i kruka. Ja, och till den finaste med för den delen. Jag plockar och plockar på alla petunior och svär över hur kladdig jag blir om fingrarna och hur himla otacksam den är, medan tvillingsporren är mer eller mindre självsanerande och belönar mig med ständig blomning, utan att jag gör ett enda dugg mer än ger den vatten. Sol, torka, ösregn eller blåst, - den står pall för allt. Bäst i test, helt enkelt. Nästa sommar ska jag baske mig inte ha några petunior alls. (Tror ni jag kommer ihåg det?) Nöjd med den där flätade gjutjärnskrukan är jag minsann också. Den hittade jag på varsågod-och-ta-en-kruka-hyllan på soptippen tidigare i år. Vem i hela friden ger bort sånt? Men glad är jag, tralala. 

Nu sitter jag som bäst och undrar när i allsindar jag ska hinna gå och duscha. Det svenska OS-schemat lämnar inte mycket utrymme för hygien. Man kan nästan tro att jag har badat i Seine, hihi!

2 kommentarer:

  1. Men tack för tips! Självrensande gillar vi, och så fin ju, tänk om jag ändå kunde komma ihåg detta till nästa år... det är ju det här med minnet... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag får påminna dig. Om jag kommer ihåg... 😄

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!