lördag 21 september 2024

Bukett och afternoon tea

Igår gick jag till byns finaste lilla blomsteraffär och hämtade bukett nummer tre i min födelsedagskvartett. Den har en härlig känsla av höst och skördetid med solrosor, echinacea, perukbuske, grässtrå och blad som ser ut att vara som hämtade från ett majsfält. Lovely! Höga buketter blir extra fina i mitt gröna krus. Jag sätter ner en smalare glasvas i kruset, som hjälper buketten står stadigt. 

På eftermiddagen idag hade vi en kollega till maken med fru på besök. Vi bjöd på afternoon tea med nybakade scones, cucumber sandwiches och diverse godsaker. För att göra det extra brittiskt serverade vi också Pimms med fruktsoda, apelsin, gurka och jordgubbar. Det gröna våningsfatet är en gammal födelsedagspresent från mina väninnor i Malmö och lämpar sig utmärkt vid tillfällen som detta. Knallrosa marshmallows köpte jag enbart av estetiska skäl, men de var faktiskt riktigt goda. 


Det har varit riktigt varmt och skönt ute även idag, men efter en liten visning av trädgården satt vi faktiskt inomhus i gröna rummet och fikade. I skuggan är det trots allt ganska svalt, och dessutom var det ju så fina blommor på bordet, hihi!


Imorgon är det fri lek hela dagen. Iallafall fram tills det är dags för söndagsbastu. Jag hoppas nästan på sämre väder, för jag har mängder av tidningar som jag skulle vilja ligga och läsa. Jag är definitivt redo för riktig höst. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!