söndag 29 september 2024

Grönrutigt

Det rutiga temat i köket har nu även flyttat in i gröna rummet. Redan för ett par veckor sedan hittade jag en grönrutig bordsduk på Mio, som jag slog till på. Jag har dock inte lagt på den förrän idag, för man kan ju lorta ner en duk i taget. Idag kom den iallafall på, och det blev riktigt trevligt. De gröna rutorna har en mörkare varmgrön nyans, som jag tycker mycket om. 


Jag fick dock klippa av duken en bit, för jag hade antingen sett fel eller tagit fel storlek. 350 centimeter på längden var ju lite att ta i. Fålla den avklippta kanten får jag göra en annan dag, men jag har iallafall vänt den sidan in mot fönstret så länge. Nu fick jag en stuvbit över, som jag kan göra något annat med. Kanske syr jag servetter den dagen jag ändå får fram symaskinen. (Med betoning på kanske...)


Jag klippte av några rosafluffiga hortensiakvistar i trädgården och satte i det gröna kruset på bordet. Kronbladen börjar bli bruna nu, men det är ju också vackert på sitt sätt. Som grillade marshmallows. Jag har en av makens födelsedagsbuketter kvar att hämta nere på byns finaste lilla blomsteraffär, men jag suger på den karamellen en vecka till. 


Helgen har gått så snabbt. Jag hade kunnat vara ledig en dag till, men nu är jag iallafall nybastad och saltskrubbad och kroppsligt redo för en ny arbetsvecka. Snart hälsar vi välkommen till oktober. Jag är faktiskt redo för det också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!