söndag 5 december 2010

Forsakar, Degeberga

Under förmiddagen idag har jag varit på en liten fotoexkursion med min trevliga fotokursgrupp. Vi trotsade vintervädret och körde ner till Forsakar, som är en naturskön ravin utanför Degeberga. Där kan man bl.a. skåda Skånes två största vattenfall.

Med snö upp till knäna pulsade vi fram längs en rinnande bäck, i ett underskönt vinterlandskap. Vanligtvis är det här kanske inget utflyktsmål man besöker den här tiden på året, men jag måste säga att snödjupet och de dramatiska isformationerna bidrog till att göra platsen otroligt dramatisk i vinterskrud. Och vilken paradismiljö för att lära känna mitt nya teleobjektiv!
Medan jag laddade över bilder till det här inlägget nådde även jag den "magiska" gränsen när utrymmet på bloggen tog slut. Det var bara att hala fram VISA-kortet och betala för extra utrymme, fast de ynka 42 kronor det kostade känns ju inte så blodigt. 

Tur att jag läst om detta på andra bloggar, så att man var förberedd på att det skulle komma att hända förr eller senare. Annars hade jag nog fått lite panik!

8 kommentarer:

 1. Jag väntar bara på att jag ska behöva köpa plats. RAderade en del bilder när det tog stop för någon vecka sedan men det tänker jag inte göra igen. Ett himla jobb!

  Mycket fina bilder du tagit idag. Där är så fint men vi är där för sällan. Du får gärna tipsa om var du går fotokurs. Genom en studiecirkel??? Man kanske inte kan gå kurs om man bara har en "vanlig" kamera, ingen system alltså men jag skulle gärna vilja någon gång.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Häftigt! Så roligt det måste vara att få lära sig fotografera "på riktigt"!

  Önskar dig en mysig andra advent!
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Undersköna naturbilder du har tagit! Visst är det kul när man lyckas!
  Ha det bra i veckan, tjejen!
  Eija

  SvaraRadera
 4. Principiellt så gillar jag ju inte snö och is ;-D Men det kan ju bli väldigt dramatiskt på bild!

  Och vad kul att ni kunde få till en än bättre eldstad än vad ni trodde. Nog är det mysigast med en murad variant. Bra att du prioriterar det viktiga, som hur man ska pynta spisen sedan ;-D Själv får man nöja sig med värmeljus...

  SvaraRadera
 5. Vilka fantastiska bilder du har tagit - så duktig du är! Ja, vinterlandskap kan vara nog så dramatiska och kanske tacksamma att fota, men det gäller ju att ha ögon också, och det tycker jag du har!

  Jaha, så du har lyckats fylla bloggen! Trist när man måste betala, och tråkigt att det inte finns någon klar upplysning om detta. Tur att du lyckades lösa det ändå.
  TACK för din jättegoa kommentar hos mej, så glad jag blev!
  Ha en fin vecka!
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Det är lite konstigt det där med utrymmet.
  Jag har bloggat i tre år och inte drabbats av det än, men tur är det att det inte kostar så mycket när det väl händer.

  Vilka fina bilder!!
  Ser ut att vara en fin miljö.
  Även om jag fryser av bara tanken=))

  Ha en skön vecka!

  SvaraRadera
 7. Åååå.., vilka härliga bilder, man kunde känna kraften i vattenfallet!!!
  Mmm.., nytt teleobjektiv, jag hoppas att tomten har packat ett sådant till MIG i år då det står högst på önskelistan:)
  Högst och högst.., det är nog det enda jag har önskat mig i år faktiskt, listan blir kortare och kortare ju äldre man blir:)))

  Ha nu en skön vecka och ta väl hand om dig
  Kram
  Marianne

  SvaraRadera
 8. Vilka fina bilder!
  Jo reportaget har varit med i Drömhem innan, detta reportaget var bara bonus!

  kram Anna mylovelythings

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!