tisdag 3 januari 2012

Blå blomster

En av de trevligare sakerna med storhelger är att finporslinet äntligen kommer till användning. Vi dricker aldrig kaffe i något annat än muggar i vanliga fall, men på julafton kändes det trevligt att få duka med sambons ärvda Blå Blomster-servis från Royal Copenhagen. 


Nog rymmer de små tunna kopparna försvinnande lite kaffe (allra helst för mig som har mycket mjölk i), men jag måste medge att kaffet smakar extra gott när man får sitta där och vifta med lillfingret i vädret!


Jag skäms lite för att säga att den vackra servisen ligger nerpackad i en låda på vinden i vanliga fall. Än så länge har vi helt enkelt inte plats för den någon annanstans, men jag drömmer om att hitta ett lågt gammalt vitrinskåp (3-dörrars) att ha i gröna rummet istället för den låga, bruna hyllan som står där nu. Det får nog bli årets Blocket-span, tror jag!

13 kommentarer:

 1. Mycket fin service!
  Maken har en vit service med guldkant. Samma modell som Blå måsen och från samma företag. Jag har Hackefors blåsippa. Hur ofta använde vi dem? Ytterst sällan tyvärr. Dessutom ärvde jag mormor och morfars förlovningsservice efter att mormor dog i somras. Jag kunde bara inte se den hamna på loppis. Vi dukar med serviserna ibland när vi har kalas men de tär ju bara ett par gånger om året. Tyvärr har ingen av serviserna tekopp.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker kaffeservis och så kul att kunna använda den då och då i alla fall!
  Hoppas du får tag på ditt skåp - där skulle den säkert göra sej fint!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Ja, kolla Blocket!
  Tycker att det finns många skåp nu, iaf i min region. Ibland kollar jag även Skåne, drar mig inte för att resa om rätt sak dyker upp!
  Fin servis, fina att titta på för en icke kaffemoster som jag!

  kram

  SvaraRadera
 4. Det tycker jag att du ska göra, hojta till om du vill ha fler råd! Inga problem...

  KRAM

  SvaraRadera
 5. ** Älskar serviser, själv har vi tre =)Jag använder gärna dom, fast jag dricker inte kaffe så nu i jul blev det glögg=)Kramen/Emma**

  SvaraRadera
 6. Underbar servis! Visst är det tokigt att man använder dom så sällan?

  Kram

  SvaraRadera
 7. Magisk servis...håller tummarna. Jag har fått in en fjäril hos mig ja;) Kram Johanna

  SvaraRadera
 8. gott nytt år,vi har full snöstorm här.tack för det fina julkortet.kram. moster.

  SvaraRadera
 9. Blå blomster är en jättesöt servis. Och håller helt med dig om att det är nåt visst med att dricka kaffe (med mycket mjölk) i sköra, små porslinskoppar?

  Själv sålde jag min kaffeservis när jag gjorde ett "röjryck" i samband med flytten till Kristianstad. Både vi och Tradera fick en rejäl hacka på allt vi lyckades bli av med...

  Tack för tipset om Möbelmagasinet! Ska svänga inom på vägen till det stora varuhuset i Älmhult.

  Hälsar Tamara

  SvaraRadera
 10. Man borde använda sitt finproslin mera så att man njuter även till vardags....men undrar varför man inte gör det!
  Det blå blomstret är så vackert!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 11. Hej Anna-Karin! Jag är försenad, men jag vill ändå önskar dig att året 2012 blir ett toppenår för dig, gärna med många roliga projekt, så att jag får igen så mycket inspiration ;)
  Stor kram
  Ute
  PS: Vi tog upp mitt älskade finporselin som jag fick ifjol, jag tycker det gör dagarna extraspeciell när man använder det fina.

  SvaraRadera
 12. Borde nog använda finporslinet oftare, crazy att man inte njuter mer... :)

  Kram från Australien♥

  SvaraRadera
 13. Gör som jag lilla fröken Grön, gör plats för dem bland dina muggar och använd dem flitigt. Vem sparar man dem till.....
  Kram/Britt

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!