onsdag 4 januari 2012

Nya julrosor

När jul- och nyårshelgerna är över brukar man kunna hitta julrosor billigt. I år hittade jag fina rimligt stora plantor på torget i Kristianstad för 17 kronor och 50 öre styck, - inte dåligt! (Hett tips till er som bor i krokarna!) Jag köpte fyra plantor, men ångrar nästan nu att jag inte köpte ännu fler, för de brukar  breda ut sig så bra när de väl kommer på plats i rabatten.


Med tanke på hur milt vädret har varit hittills i vinter, så känns det ju nästan som att man kan gräva ner dem på en gång. Fast det kanske är bättre att förvara dem svalt och vänta ett par månader. Vad tror ni?

8 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Ska ändå in ett snabbärende i morgon så då kanske jag också kan fynda. Tror att jag kommer förvara mina i Lugnet i så fall. Där blir ju kallt om det blir kallt ute men ändå skyddade.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Det var ju otroligt billigt! Jag vet inte om det går att plantera dem såhär års - men det vore ju lämpligt eftersom de säljs just nu!
  Vilken tur du har!
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Wow, det kallar jag ett riktigt fynd! Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. Bra fynd! Själv snubblade jag över några för 39st, men jag slog inte till för jag tyckte de såg lite trista ut, dumt kankse?!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 5. Låter som ett verkligt fynd!
  Jag har också funderat på det där med att plantera ut nu eller inte (fick ett fint exemplar som julpresent). Mitt enda problem är att jag inte har något alternativ. Antingen inne i 20graders värme, eller ut i rabatten. Så jag provar rabatten! Kanske - om jag kommer ihåg det - kan jag lämna en rapport sen!
  //Ulrika

  SvaraRadera
 6. Åååh! Hittar man julrosor häruppe så kostar de typ 250 kr styck.. då törs man inte köpa dem eftersom man är rätt övertygad om att man inte kan hålla dem vid liv... hoppas dina brer ut sig bra!

  SvaraRadera
 7. Wow, det var billigt! Jag grävde ner mina förra året och har hur många knoppar som helst på dom nu (och en del blommor). Det är väl fördelen med att vara utan snö, annars skulle man ju inte få se de vackra julrosorna.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Måste in en sväng till schtaaan idag. Hoppas på att de flesta mellandagsrea-fantasterna håller sig hemma...

  Vilket klipp du gjorde! Blomsterstånden på Lilla torg får ett besök av mig idag. Håller en tumme för att de finns kvar.

  Hälsar Tamara

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!