måndag 2 januari 2012

Sista loppisrundan 2011

På väg hem från Åhus häromdagen stannade vi till vid Möbelmagasinet; en härligt stor antik- och secondhandbutik som ligger i Hanaskog. Därifrån kommer man nästan aldrig tomhänt, och det gjorde jag inte den här gången heller. För vem kan motstå halva priset på alla julsaker? Jag hittade riktigt gamla julgranskulor i rött, grönt och guld, som blir vackra att ha i en glasburk eller på ett stort fat på bordet nästa jul. (Om de inte åker upp i julgranen.)


Sen hittade jag två gröna julklockor i lera, en vacker gammal kokbok och en märklig liten tomtegubbe som jag egentligen inte kan förklara varför jag köpte. Jag tyckte bara att det var så makalöst sorgligt att han var så ful så att ingen annan skulle vilja köpa honom... 


Nu sitter den lille gubben i min kökssoffa och plirar finurligt. Vi är redan di go'aste vänner, minsann. Tänk, vilken tur att han fick följa med mig hem! (Jag är så makalöst barnslig ibland...)

13 kommentarer:

 1. Ja du...vilka fynd!
  Vad kul det är när man vet redan innan man gått in att man kommer ha med sig något ut:-)

  Jättefina kulor!
  Precis sådär barnslig kan jag vara å!
  Allra helst om det bara står något övergivet på någon hylla.
  Eller om man tar i något och går å funderar OM man ska köpa det...då kan jag inte lägga tillbaka...tänk om den blir ledsen.
  köpa gosedjur har jag blivit en hejare på när ungarna kommer dragandes med " vill ha".
  Man MÅSTE ju adoptera allihop.

  Din Lilleman var lite söt iallafall...men bara lite...haha.

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Tomten ser ju onekligen glad ut... men vidare söt är han inte;)

  Ha det gott:)

  SvaraRadera
 3. Javisst är det kul att köpa gamla saker! Vilken fulsöt tomte, haha. Jag vill önska dig en fin start på 2012. Mvh Anna

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara julgranskulor, och det ser ju så fint ut när de är stycke packade i lådan så där tjusigt!!!
  Lite skoj med kokboken, en exakt likadan anlände hit hem för några veckor sedan när min sambos 98 åriga mormor flyttade in på älderboende. Det finns massor av spännande saker där i och vissa som man inte ens kan föreställa sig att äta. Men spännande är det med dessa gamla böcker!

  SvaraRadera
 5. Fantastisk butik det där!
  Kom själv ut därifrån idag med tre fina fat.
  Tomten ska va glad att du hittade honom ;)

  SvaraRadera
 6. Julgranskulorna var fina, kul när de ligger i asken de bott i hela tiden. De kommer säkert till användning när du ska göra julfint nästa gång. Tomtegubben var nästan lite otäck tycker jag men det är ju tur att du gillar den! Kram Camilla

  SvaraRadera
 7. Tomten var riktigt ful måste jag säga men underbart att du kände att du ville adoptera honom. Han känner sig säkert lycklig. Kulorna är jättefina och kokboken ser väldigt vacker ut. Gamla kokböcker är alltid roligt.

  SvaraRadera
 8. **Nej därifrån kommer man aldrig tomhänt, så mycket fint du har fyndat, kramen/emma**

  SvaraRadera
 9. Konstigt att kulorna och klockorna var kvar så här efter jul, fynd för dig! Tomten då, hi,hi, den är verkligen speciell med sitt ansiktsuttryck, jag skulle också köpt den!
  /Cia

  SvaraRadera
 10. Barnslighet är en fantastisk egenskap, tycker jag. Den ska du vara rädd om.

  Vilka fina, gamla kulor. Det är något speciellt med gammalt julpynt. Jag köpte kulor och en spira på Degeberga antikmarknad för några år sedan och de är jag så glad för. De ligger i originalkartongen från EPA, bara det är värt en del.

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Jamen precis sådär är jag också! Någon liten figur tittar med bedjande ögon på mig på någon loppis och jag kan bara inte låta den sitta kvar där alldeles själv... Det har resulterat i att vi har många små troll och andra knasiga figurer lite varstans här i huset. Så jag är lika barnslig som du ;-).

  God fortsättning på det nya året!
  Kram /Åsa

  SvaraRadera
 12. Din gamla tomte är jättefin! Man ska ta väl vara på de gamla tomtarna de har så mycket känsla och historia. Du har ett så smakfullt och vackert hem! Hälsar Anne från Skåne

  SvaraRadera
 13. Fyndar för fullt!
  Vill önska dig en god fortsättning på 2012.
  Ha det gött!
  Kramar

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!