måndag 11 augusti 2014

Här- och närodlat

Nu så här i augusti är det verkligen skördetid så det förslår. Här hemma är fördelningen som sådan att jag odlar och maken tar hand om det odlade. Han är också himla duktig på att ta tillvara sådant som naturen har att erbjuda. Idag skördades våra brytbönor, som sedan förvälldes lätt och hamnade i frysen. Det blir gott att kunna ta fram när vi ska laga söndagmiddagar på vår nya spis i höst och vinter!


Finfina kantareller som maken plockade igår blev en mumsig måltid ikväll, stekta och serverade på en grov macka med egenodlade tomater, gräslök från kryddträdgården och ägg från en kollegas höns. Kanske något av det godaste man kan äta, faktiskt!


Två stora burkar inlagda rödbetor från vår egen köksträdgård står i kylen. Vi provåt dem till pyttipannan i fredags och det smakade himmelskt!


Längs ett allmänt promenadstråk här i byn hittade maken mängder med solmogna björnbär i förra veckan. Tre stora matlådor ligger nu i vår frysbox.


Vilken lycka att få äta sådant man har odlat själv och sådant som den omgivande naturen har att erbjuda. Snacka om härodlat och närodlat!

5 kommentarer:

 1. Men åh, kantarellerna får mig att dregla. Sitter här och är hungrig, får nog ta mig något litet kvällsmål nu, men några kantareller har jag inte sett skymten av. Inte för jag letat än heller ...

  /Jenny

  SvaraRadera
 2. så gott allt ser ut.
  Ha en fin kväll
  Hanna

  SvaraRadera
 3. Verkligen rikedom att äta hem/närodlat. Jag tänker mer och mer på det. Ska kolla upp en gård i närheten. Såg en skylt där om ägg nämligen. Gillar verkligen inte de där burhönsäggen i affären och de ekologiska är så dyra (men jag köper dem ändå).
  Ser så gott ut med allt du visar upp.

  Kram

  SvaraRadera
 4. 👏👏👏👏👏💚

  SvaraRadera
 5. Ja, det är en lycka med egenodlat och egenplockat! Några björnbär växer det dock inte vilda på promenaderna här och inga blåbär heller i år.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!