fredag 20 februari 2015

Fönsterviva

I köksfönstret står en liten fönsterviva och ropar ut att nu är det minsann vår. Att det är snöblandat regn på utsidan av fönstret bryr varken hon eller jag oss om. Vi är ju lediga idag!


Vivan får bo i en av mina Upsala Ekeby-krukor, som har den ljuvaste gröna färg jag nästan kan tänka mig. Och nog är kombinationen rosa och grönt helt oslagbar när det gäller att frammana vårkänsla? Så fint att jag nästan får ont i bröstet.


Nog är hon som en liten karamell, Vivan. "Toch me and feel a touch of spring" stod det på plasten hon kom i. Jag vill pilla hela tiden!


Min erfarenhet av primulor och andra små vivor inomhus är tyvärr inte odelat positiv, - de brukar inte hålla sig vid liv särskilt länge hos mig. Men med tanke på prislappen så kan man ju nästan betrakta dem som snittblommor.

6 kommentarer:

  1. Så vår fin blomma och verkligen vacker kruka.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  2. En ovanligt söt viva du har hittat! Nej, tyvärr är de inte så långvariga inom hus, men du får säkert behålla henne fräsch över helgen i alla fall!
    Ha en skön sådan!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Hej! Fina vivor och fina krukor, just nu säljer min dotter 4 gröna krukor från Uppsala-Ekeby på Tradera om du är intresserad, de finns i Göteborg. Bilder finns på hennes Instagram. https://instagram.com/p/zSQ453KIlr/?modal=true

    Ha en bra helg! Elisabeth

    SvaraRadera
  4. Hej! Fina vivor och fina krukor, just nu säljer min dotter 4 gröna krukor från Uppsala-Ekeby på Tradera om du är intresserad, de finns i Göteborg.

    http://www.tradera.com/profile/items/567849/kodikt

    Ha en bra helg! Elisabeth

    SvaraRadera
  5. Så vårigt med ljus rosa...precis den accentfärgen jag börjat plocka fram.
    En tulpanbukett, disktrasan, ljuslyktor,kudde mm......
    Ps. hittade små fönster på vår garagevind. Gissa om jag vill bygga ett litet växthus av dem. Själv vill jag nog mest ha det att sitta i med några pelargoner i kruka.
    vårkram *piah*

    SvaraRadera
  6. Så fint med vivan men tyvärr har jag samma problem med att överleva primula inne. Åh jag är så svag för Upsala-Ekeby, krukorna är fantastiskt fina!
    Varma hälsningar,
    Sofie

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!