måndag 18 maj 2015

Men vänta nu...

De fem påsarna med Queen of Night-lökar som jag handlade på rea i höstas bidrar onekligen med glädje nu. Ett hav av ståtliga svartlila tulpaner blommar storslaget framför persikoträdet på södersidan av huset, och masseffekten är verkligen läcker. Men vänta nu...


Vrider man kameran lite grann åt höger så avslöjar sig någonting som är mindre lyckat. Vem i allsin dar har planterat gula tulpaner här? Jag??? Det har jag inget som helst minne av. Om jag "back-trackar" här på bloggen så står det något om narcisser, men det där är ju knappast några sådana. Var kommer de ifrån?


Jag har skapat en AIK-rabatt, helt enkelt. En person här i huset tycker det är storslaget, men den personen är inte jag. (Fröken Grön hejar nämligen på MFF!) Det får vara som det är i år, men när blomningen är över gräver jag nog upp de där kanariegula tulpanerna och stoppar ner dem någon annanstans. På komposten, kanske...

9 kommentarer:

 1. Alltså... Jag har helt med FLIT satt mina Queen of night och Angelique tillsammans med Spring Green, visserligen inte postlådegula, mer ljusgula, som dessutom bleknar för varje dag som går...
  Smaken är som bekant som baken...
  Ha en fin vecka!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Hihi så tokigt det kan bli ibland:) Men himla snyggt med "Queen of Night", den funderar jag lite på att plantera till hösten. Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 3. Som Djurgårdare tycker jag att du lyckats skapa något enastående hemskt. Men att slänga de gula känns väl synd. Sätt ihop dem med rött och blått. Nej då, skojar bara. Det skulle inte ens jag göra!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Men åååååh, så vackra! Detta är min absoluta favoritfärg när det gäller tulpaner! Den ska jag verkligen anamma inför nästa säsong! Nåja, de gula verkar ju finnas överallt, i alla fall hos mej.
  Underbar färg! Den lägger jag på minnet!
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 5. Men inte på komposten!! Sätt dom någon annan stans bara:) De svarta var riktigt fina!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Roligt! Ibland undrar man vad man tänkte eller så är var det fel märkt!!! Har mina gula tulpaner under buskar och under äppelträden i den vildare delen av trädgården och där funkar dom faktiskt jätte bra!

  SvaraRadera
 7. Ha ha, har läst flera inlägg nu med folk som undrar var vissa tulpaner kommer ifrån. Och det är samma här, händer ibland att det dyker upp något som man vet att man inte planterat. Mysko!!!

  SvaraRadera
 8. Som det kan bli! Kanske den ena påsen av de fem inte innehöll Queen of night.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 9. Nej men det är inte AIK, det är Elfsborg förstås!! Tycker en "nästan boråsare".

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!