söndag 20 september 2015

Söndag i september

Förmiddagen idag har jag ägnat åt gräsklippning. Kan det ha varit sista rundan för i år, tro? Fast med tanke på hur varmt det fortfarande är ute, så kommer nog gräset snart vara redo för klippning igen. Någon plantering blev det inte idag, men jag har njutit desto mer av de höstblommor som redan finns i rabatten. Den mörka kärleksörten som jag köpte på Malmö Garden Show i slutet av maj är verkligen en riktig favorit. Vad just den här sorten heter har jag tyvärr tappat. Kan det vara Purple Emperor


Vårt krokiga gamla äppelträd på baksidan dignar av frukt. De är i ärlighetens namn inte så värst goda att äta rätt upp och ner, men i mat och bak fungerar de ypperligt. Maken brukar göra äpplemos och själv brukar jag tota ihop en och annan äppelpaj och lägga i frysen, men i år är vi visst lite sena i startgroparna.


Annars har jag mest slappat idag. Så där som det ska vara på söndagar i september. Ja, på alla andra söndagar med, för den delen. Det ska va' gött å leva!

4 kommentarer:

 1. Fin är den hur som helst! Vi har både slappat och jobbat idag. Tur att vi jobbade på för sen kom regnet och nu myser vi inne.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken jättefin kärleksört! Det är något som jag inte har i min trädgård, men som jag länge har tänkt skaffa. Det är nog dags att göra ett besök hos någon plantskola väldigt snart.

  Solsken
  Linda

  SvaraRadera
 3. Det låter som en härlig söndag tycker jag. :) Kärleksört är en av mina favoriter. Dels för att de är så vackra men också för att de är så tacksamma. Behöver inte så mycket omsorg utan verka trivas finemang bara av att beundras. :)

  Ha en fortsatt fin söndag!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Vilken läcker kärleksört! HÄrlig färg!
  Klippa gräset borde jag också ha gjort idag, men jag sparar det några dagar till! Jag lär i alla fall få klippa minst en gång till, det växer ju som attan!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!