lördag 21 maj 2016

Gurka, melon och lite till

Jag volonterade att köra maken till tåget i Hässleholm före lunch. Dels för att jag är en god hustru, dels med baktanken att stationen bara ligger ett "pärakast" från Blomsterlandet. Nu har jag två gurkplantor och en melonplanta i växthuset, minsann. Tänk, jag ODLAR faktiskt, hihi!


Jag köpte några jordgubbsplantor som jag pillade ner med lite säckväv i en loppisampel och hängde i växthustaket. Vi har förvisso redan ett litet jordgubbsland i köksträdgården, men jag tänkte göra ett litet experiment och se hur mycket jordgubbar det blir på ett ställe som inte fåglarna kommer åt. 


Jag trodde att jag köpte ett jättebilligt olivträd, men det visade sig vara en liten salix. "I am Oliver" står det på etiketten, och nog lurade den mig iallafall, haha! (Fast det är å andra sidan inte så svårt.) Härdig utomhus ner till -30 grader låter som något jag borde klara av.


Jag planterade den i en terracottakruka, som jag ställde i den gamla brandpumpen. (Ett av alla mina fynd från skroten.) Flyttbara träd är ju himla bra.


Hängsälgen i krukan vid kökstrappan (som uppenbarligen också klarat att stå kvar ute hela vintern) fick några lobelia-kompisar längs krukkanten. Det hade jag förra året med, och det blev väldans trevligt. 


Eftermiddagsvädret har varit ljuvligt, och om väderleksrapporten stämmer har vi ännu varmare dagar att vänta. Hurra, säger jag! Vår bästa tid är onekligen nu.

2 kommentarer:

  1. Jättefint Salix träd, det liknar faktiskt ett olivträd.
    Du har många fina fynd i ditt växthus, typ sånt jag också gillar och köper om jag hittar.
    Lycka till med växthusodlingen!:)

    SvaraRadera
  2. Hvor ser det godt ud! Sikke en dejlig stemning

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!