lördag 22 oktober 2016

Äggkoppar och stege

Jag när ju en viss faiblesse (här slänger vi oss med franska termer) för pastellfärgat köksporslin från 50- och 60-talet. Det passar så bra i vårt kök, som är från just den tiden. Dagens loppisfynd är fyra små äggkoppar i grönt, gult, rosa och blått à tre kronor styck. Pastelligare än så här blir det ju liksom inte.


Den lilla saltströaren i vit porslin fick hänga med av bara farten. Lite gott och blandat för sammanlagt 15 kronor, alltså. Lördagsgodis när det är som bäst!


För övrigt har vi varit till bygghandeln och köpt en ny utdragbar 4-metersstege, eftersom den gamla (säkert jämngammal med huset) som stod här rostade sönder och hamnade på skroten redan förra vintern. Imorgon premiärklättrar vi och tömmer hängrännorna på löv och annat skräp, och passar även på att göra iordning lite grann inför vintern i trädgården. Men inte idag, för "after all, tomorrow is another day." 

Nu blir det lördagsfika med kaffe och rosasockrad kanelbulle till förmån för Rosa Bandet. En god insats, i både bildlig och bokstavlig bemärkelse. Helt i min smak, hihi!

8 kommentarer:

 1. Åh, hvor er de æggebægre bare skønne! Mit køkken er også glad for pastelfarver, og jeg ville gerne eje de æggebægre :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äggbägare borde vara ett ord på svenska också!
   Tack för hälsningen, Nana!

   Radera
 2. Det kallar jag loppisfynd när det är så gott som gratis!
  Hoppas det inte blåser och regnar så förfärligt i morgon när ni ska upp på stegen!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vindstilla ute idag, så det ska nog gå bra. Tack för omtanken!

   Radera
 3. Snygga! Gillar också 50-tals pasteller. Dina äggkoppar skulle passa perfekt ihop med mina espresso-koppar som jag fått efter farmor. De skulle till och med kunna tillhöra samma serie. Jag använder framför allt de kopparna till glögg.

  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag tror jag har sett sådana koppar. Tänkte precis som du att de vore perfekta för espresso, eftersom de var så små. Synd att jag inte dricker espresso...

   Radera
 4. Vilka fina fynd - både äggkoppar och saltströare! Kul när man hittar saker som passar in! En bra stege är jätteviktigt! Så då vet ni vad ni gör i helgen. Här blir inte mycket gjort på torpet eftersom det både regnar och blåser - en bra anledning att få lata sej lite och förkylningen hjälper till att döva samvetet.
  Ha en skön söndag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. En fortsatt skön söndag till dig också, Lisa! Hoppas du kurerar dig från din förkylning. Ta det lugnt och fortsätt lata dig! :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!