fredag 21 oktober 2016

Fredagsstilleben

Det är en murrig oktoberdag i "Glesbygd". I det sparsamma dagsljuset som silar in över bordet i gröna rummet roar jag mig med att dra ihop ett litet stilleben av saker som redan finns där. 


Veckans blombukett är som vanligt en rufsig samling av sådant jag tyckte om på plats framför kyldisken i byns finaste lilla blomsteraffär. En vinröd hortensia, några tistlar, en enda rosa krysantemum, några kvistar skimmia, lite grönt fluff, ett gräs av något slag och eukalyptus som har fått stå och dra rödfärgat vatten. Tänk att rosa är så himla snyggt tillsammans med vinrött. I love it! 


Fina floristfröken F stoppade ner ett par höstigt vackra auberginer i min väska innan jag gick. Rosépepparkvisten är samma som tidigare. Färgerna och formerna är nästan som på ett gammalt renässansstilleben, hihi!


Den lilla duschflaskan i pressglas köpte jag på Indiska förra året. Perfekt att duscha murgrönebågar med, och andra krukväxter som mår bra av lite fukt då och då.


Kanske är det lite ytligt, men nog mår man bra av att omge sig med vackra ting. Nu ska jag nog städa av lite grann också, så blir helgen alldeles säkert extra njutbar. Må så gott, alliop! Tack för att ni tittar in!

4 kommentarer:

 1. Kan bara instämma,om man kan så varför göra sin omgivning fulare?
  Gillar verkligen din duschflaska ��
  Önskar dig en trevlig helg!
  Skorpan

  SvaraRadera
 2. Jamen det är ju verkligen ett rennässans stilleben du lyckats med! Så snyggt!
  Fredag igen och en ny helg stundar, skönt...
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 3. Häftig och vacker bukett! Imorgon ska jag till blomsteraffären, får se vad de kan erbjuda ...
  Klart man ska pynta och bli glad, då blir omgivningen glad också!
  Fin fredag kväll!
  Kram Eva

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!