söndag 9 oktober 2016

Doktorsmottagning

Jag rotade bland en massa pryttlar nere i källaren tidigare idag och hittade en kalendertavla från hörapparatstillverkaren Danavox. Den loppades av maken redan för flera år sen, men har blivit liggande sedan dess. Lite inspirerad av det fina badrummet i årets omgång av "Sommar med Ernst" blev jag sugen på att testa hur det skulle bli med lite doktorsmottagningskänsla i vårt badrum. Min tolkning av temat blir onekligen lite mindre stilfull och lite mer crazy. "Doktor Grön tar emot dig nu!"


Sen roade jag mig med att göra ett litet stilleben, mest för fotots skull. Den gamla medicinflaskan i brunt glas passar ju bra in i sammanhanget. Jag önskar att jag hade fler. Schampoo och balsam i fina flaskor (från hotellet vi bodde på under vår vistelse i New York) är kanske inte så medicinska, men fick vara med på bild för att de matchade glasflaskan så fint. Plåster och sax agerade enbart utfyllnad och har redan återvänt till sin rätta plats i medicinlådan, haha!


När vi har fått tummarna ur att renovera badrummet drömmer jag om vitt kakel och ett läckert läkarskåp. IKEA:s Fabrikör är fortfarande ett superfint alternativ, men lite för brett (speciellt nertill) för att få plats i hörnet bredvid duschen i vårt lilla badrum. Golvytan blir tyvärr inte så mycket större, även om vi planerar att slänga ut den nuvarande duschkabinen.

IKEA

Ännu coolare vore det naturligtvis om man kunde hitta ett riktigt gammalt skåp från någon tandläkarklinik eller så.  Ibland dyker de upp på nätauktioner, så man kan ju hålla ögonen öppna. De smalare varianterna brukar dessutom ha bättre mått för vårt badrum, vilket naturligtvis är bra.

Stockholms auktionsverk

Vår medicinlåda i plåt (inköpt i en liten butik i Eslöv för en herrans massa år sedan) platsar fint i temat. Den är utmärkt förvaring för allt löst småplock, såsom huvudvärkstabletter, salvor, plåster, sårtvätt, nässpray, halstabletter, handsprit och andra bra-att-ha-nära-tillhands-grejer. Jag vill helst ha Batman-plåster, fast jag är 45! Ska man ha ont kan man ju ändå passa på att ha det lite roligt medan man lider.


Det ultimata doktorsmottagningsobjektet vore ju ändå att hitta ett sånt där hängande skelett som de brukade rulla in i biologisalen när jag gick i plugget. Den hade vi nog fått ha bakom duschdraperiet, hihi! Jag kanske ska muta min make NO-läraren att rota lite i gömmorna på preppen imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!