torsdag 22 december 2016

Här va're gran!

Igår tog vi in granen, men eftersom den bokstavligt talat hade klumpfot så fick vi såga av den lite nertill innan den gick ner i julgransfoten. Det gjorde i och för sig inte så mycket, för nu blev den alldeles lagom hög för vår ganska så låga takhöjd. 


Jag har en hel flyttkartong med olika julgransgrejer på vinden, så varje år blir det lite olika stuk på granen. I år blev det ett gäng riktigt gamla kulor i guld, rött och grönt, halmgrejer, glasänglar, röda trä-äpplen och hängen i form av polkagriskäppar. 


I toppen tronar som vanligt min barndoms ängel, inhandlad på varuhuset Wessels i Uppsala 1976. (Då var jag fem år gammal.) Hon är det enda som alltid måste finnas i granen.


Jag undrar om det är någon mer än vi som har en uggla under granen, istället för julbock. Och nu undrar ni säkert om jag är helt galen som har ställt stearinljus under granen. De är naturligtvis inte riktiga, utan fuskljus från Enjoy Candles. Dem passade jag på att klicka hem när det var 40% rabatt på en heminredningssajt nu innan jul, och jag får säga att de onekligen är mer verklighetstrogna än andra varianter jag har haft tidigare.


Det lilla vita bordet som står under klockan i vanliga fall har fått göra plats för det gamla arkivskåpet, så länge granen står i hörnet. Det passar faktiskt riktigt fint där, så kanske gör vi en permanent rockad när granen åker ut efter helgerna. 


Nu påbörjar jag julledigheten, som pågår ända till den 4 januari. Åh, så härligt och välbehövligt! Först ska vi fira jul i dagarna två, men sedan ska jag bara ligga i flanellpyjamas och läsa böcker. För DET är ändå det allra bästa med julen!

4 kommentarer:

 1. Som alltid så fint och trivsamt hos dig! Granen är fin och ugglan är kul.
  God Jul på dig!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och god jul till dig, Eva! Tack för alla fina kommentarer du lämnar här hos mig! 💚

   Radera
 2. Ser SÅ hemtrevligt och mysigt ut hos dig!
  Håller med - att strosa runt i pyjamas och få läsa böcker och ha det alldeles kravlöst är underbart efter julfirandet !
  En riktig härlig God Jul önskar jag dig !
  Kram/Isa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!