lördag 7 januari 2017

Nyårslöfte när det är som bäst

De två senaste åren har jag haft som nyårslöfte att unna mig en bukett färska snittblommor varje vecka. Det löftet har inte varit så svårt att hålla kan jag säga, och vansinnigt trevligt har det ju varit också, så nyårslöftet för 2017 kändes ganska givet. 


Som premiär unnade jag mig en riktig brakbukett från byns finaste lilla blomsteraffär. Tjugo tulpaner i vitt och rosa, med några silvriga eukalyptuskvistar och härligt skira skyar av vit ginst därtill. Tänk att man kan bli så lycklig av blommor! En ypperlig anledning att stå ut under de trista vintermånaderna.


Jag kör nästan alltid samma vas; den runda facetterade glasvasen som jag brukar visa här på bloggen. Den funkar så bra på de där lite vilt rufiga buketterna jag gillar bäst, eftersom blommorna faller så bra i den. Sen gillar jag att titta på stjälkarna också, som blir lite förstorade och skapar ett härligt undervattensstilleben där inne i bubblan. Lite som att ha en guldfiskskål, fast utan fiskar.


Städningen, då? Hur går det med den? Nja, nu är iallafall alla julgrejer bortplockade och nerpackade i sina lådor, men lådorna har strandat ute i hallen, och kvar på både matbordet och köksbordet ligger det fortfarande andra högar kvar som måste trollas bort. Fast vi har iallafall renbäddat i sängen, så det skönaste vore ju förstås att ta med en bra bok och gå och lägga sig där, hihi! Kanske tur för mig att det bara är lördag.

8 kommentarer:

 1. Tycker det låter som ett alldeles ypperligt nyårslöfte! Blommor blir man glad av, och glädje gör livet lättare! Fram för fler såna nyårslöften, som inte ger en dåligt samvete och dylikt, jag menar,det är ju ingen uppoffring att köpa en bukett blommor inte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessutom får jag ju lite motion när jag går till blomsteraffären, hihi!
   Jag åker till Gotland för första gången i mitt liv i sommar. Får nog höra av mig till dig när det närmar sig för lite utflyktstips! :-)

   Radera
 2. Vilket härligt nyårslöfte som både är trevligt och vackert !
  Superläcker bukett !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet att du har en man som överraskar dig med en "brakbukett" någon gång under våren. Fint med sådana karlar, som vet vad man vill ha! :-)

   Radera
 3. Det er vigtigt at lave nogle nytårsforsætter man kan holde :-)
  Det er en smuk buket du har foræret dig selv - og du fortjener den!
  Jeg skrev selv et indlæg om blomster forleden, om hvordan man bliver glad af blomster. Jeg har foræret mig selv et abonnement hos Bloomon (som vist endnu ikke findes i Sverige) hvilket betyder at jeg får en smuk buket blomster med posten hver uge :-)
  God weekend!
  Blomsterglade hilsner fra Nana

  SvaraRadera
  Svar
  1. En superbra idé med bukettprenumeration! Min man hittade på en egen sådan när jag fyllde år i somras. Fem veckor i rad fick jag de mest ljuvliga buketter från vår lokala blomsteraffär. Bästa presenten jag fått, tror jag bestämt! :-)

   Radera
 4. Det där kan vara det bästa nyårslöftet jag någonsin hört om!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det bra! Kan definitivt rekommenderas! :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!