lördag 11 februari 2017

Och så lite kitsch

Efter att vi hade handlat i mataffären kikade vi i skyltfönstret på second hand-butiken nere på byn. Där stod en härligt kitschig porslinsfigurin i form av tre små tjockisar bärandes på en kruka, som vi bara kände att vi var tvungna att förbarma oss över. Jag menar, vem annars köper något sådant?


Sen stolpade vi raka vägen till byns finaste lilla blomsteraffär och bad att få något fint planterat direkt i krukan. Töserna bakom disken verkade inte så övertygade över fyndets förträfflighet haha, men fixade som vanligt ett finfint arrangemang; den här gången bestående av vita pärlhyacinter och plättar i luften. Förträffligt vårigt och fräscht.


Så nu har vi ett stycke kitsch i röda rummet, på paradplats ovanpå det gamla arkivskåpet. Passar ju alldeles förträffligt hos oss, hihi! Man kanske kan låtsas att det är små kärlekskeruber och kalla det ett litet alla-hjärtans-dag-arrangemang? Fast några vingar har de inte...


Den kan nog funka till jul också, med små röda tulpanlökar eller något annat pyssligt. Eller varför inte som gotteskål, med tjusiga hemmagjorda (yeah right...) tryfflar eller så?


Jag köpte en pytteliten kitschig grej till, men den får jag visa vid ett senare tillfälle. Nu ska jag ta mig an senaste numret av "Drömhem & Trädgård" och en kopp kaffe. Trevlig helg på er!

4 kommentarer:

 1. Underbar kitsch - förstår att du föll !!
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Det är bara du som kan leta upp så fantastiska saker, den är ju underbar! När jag går på loppis har jag fel ögon och hittar sällan något - eller så ångrar jag mig när jag kommer hm att jag inte köpte. Få nog jobba på loppisögon.
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Loppisögon kan man träna sig till. Fast jag ser också "fel" ibland, hihi! Men då är det inte värre än att man kan skänka det vidare.

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!