fredag 10 februari 2017

Om än en smula otåligt

Lagom till att jag kom hem i eftermiddag, så visade sig solen för första gången på jag vet inte hur länge. Medan en riktigt ståtlig solnedgång sänkte sig över "Glesbygd" pulsade jag en runda i trädgården och fantiserade om hur det kommer att se ut om bara ett par månader. Tänk när det växer och frodas i pallkragarna! Ibland längtar jag så att det nästan gör lite ont.


Och tänk när gräsmattan är grön igen, och när Awakening-rosen slingrar sig upp längs den gamla äppelträdstammen på baksidan.


Och när Putte slipper "snöbada" och åter får sitta i sin vattendamm bland alla blommor och perenner under päronträdet.


Och tänk när grannarnas björk är lövad och grön i hörnan vid vår infart.


Snö och kyla är inte riktigt my cup of tea, men samtidigt undrar jag om det faktiskt inte är årstidernas skiftning som gör att jag njuter av våren och sommaren så mycket. Det där med att få gå och längta gör liksom njutningen ännu mer intensiv när trädgårdssäsongen väl kommer. Så jag biter ihop och väntar. Om än en smula otåligt...

6 kommentarer:

 1. Visst är det årstidsväxlingarna som gör att vi har något att längta till. Under vintern ska vi och växterna vila för att orka allt intensivt under vår och sommar. Men jag tycker denna tiden (förvåren) är ganska skön (när det inte blåser svinkalt), vi har allt framför oss.
  Fin fredag kväll!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska också börja kalla januari-februari-mars för förvår! Känns genast lättare att stå ut då, hihi!

   Radera
 2. Jag är tvärtemot där, jag gillar verkligen dom olika årstiderna, även vintern. Hade gärna haft lite mer snö men det är ju i alla fall lite snö här och lagom kallt ;)
  Jag vet hur det är att ha varmt året om och hur härligt det än låter så är det inget för mig. På hösten kan man kura inne och tända ljus och smålampor och boa in sig, på vintern vill jag ha snö och några minusgrader men visst är det lika härligt varje vår och kanske just för man fått vänta och längta. Håll ut för nu är det i alla fall inte så långt kvar till våren!
  Kram/Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det där med smålampor och att "boa" sig är jag också ganska bra på. Men jag önskar ofta att det inte behövde vara en aktivitet så många månader om året...

   Radera
 3. Jag häpnar... Ni har ju knappt någon snö. Vi bor ju inte så många mil från varandra och vi har säkert tre gånger så mycket.
  Fick en massa fröer i brevlådan under veckan och då börjar man direkt längta efter vår och såtid.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har förstått att det är massvis med snö. Tror att det går någon slags gräns vid Kristianstad, för norr om den har vi klarat oss ganska bra. Fröer i brevlådan låter desto trevligare! :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!