torsdag 30 november 2017

Grävskopa igen

Jaha, så var det dags för grävskopa på Solhäll igen. Under dagen har vi haft besök av markanläggare, som har förberett för bygge av bastustuga nere i moraset. Kanske inte något man vill göra så här års egentligen, men man får helt enkelt anpassa sig efter när duktiga hantverkare har tid. Larvfötter sätter dock sina spår i dyngsur gräsmatta. "Förbered dig med något tröstande," skrev vår kära granne i norr och skickade följande bild till mig på jobbet under eftermiddagen:


En geggig autostrada är kanske inte vad man drömmer om rakt genom sin trädgård, men hellre i november än mitt i sommaren. Dessutom hade jag redan förberett mig på det värsta, så chocken var faktiskt inte så stor. (Jag överlevde ju traumat med ceriserosa takmålning för några år sen, så jag tänker att jag klarar det mesta nu, haha!) Jag hade grävt upp en hortensia och tagit bort rosportalen redan i förväg, så att maskinen skulle kunna köra ner i moraset på ett vettigt sätt. Rosenholm-rosen som klättrade på portalen har jag bara lagt åt sidan längs marken till höger ut ur bild. Den här bilden är från i söndags:


När jag kom hem idag var det redan mörkt, men jag tog mig ner med ficklampa i moraset för inspektion. Hela ytan som syns på bilden här nedan (som också togs i söndags) är uppgrävd, utjämnad och fylld med sättgrus, där det sedan ska gjutas en platta att bygga stugan på. Jorden som grävdes upp har sedan lagts ut jämnt över hela moraset, så även ytan mot växthuset (till vänster utanför bild) är nu jämn och fin. Av förklarliga skäl kunde jag inte fotografera i mörkret, men jag får väl återkomma med bilder i dagsljus under helgen.


Mycket jobb återstår naturligtvis, och vi har fortfarande grävaren kvar på uppfarten. Det känns ändå roligt att bollen äntligen är i rullning. Tänk när stugan är på plats och jag får börja tänka trädgårdsdesign här nere! Vad de där hjulspåren i gräsmattan anbelangar, så får vi väl stå ut med dem ett tag till. Har vi tur får vi lite snö till jul, så vi slipper se eländet, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!