tisdag 28 november 2017

Planteringsbordet

Det trista vädret till trots blev det faktiskt lite småpyssel utomhus i söndags, som till exempel att piffa så smått på planteringsbordet och  hyllan vid ladan. Så himla stor förändring blev det nu inte, mer än  lite lummer och två små mjukenar (cederträd?). De andra växterna på bordet har hängt med ett tag, men är fortfarande fina och får vara kvar. På dörren till ladan hänger ett par gamla långfärdsskridskor från Bjärehalvön.


Lummer är så mjukt och fint, tycker jag. Jag pillade ner skaften på grenarna i springan mellan hyllan och väggen. Det brukar hålla dem på plats ganska bra, iallafall om det inte stormar alltför mycket. Jag vet att man ska vara försiktig med att plocka lummer ute i naturen, eftersom den är fridlyst i vissa landskap. Jag undgick det eventuella problemet och köpte en bunt på Blomsterlandet. 


Pumporna var fortfarande så fina, så jag hade inte hjärta att slänga dem på komposten. Granatäpplena känns kanske lite juligare. (De kom dock inte på plats förrän precis innan jag gick in, som ni ser på de andra bilderna.) Jag älskar de där små majestätiska "kronorna" som liksom blir på toppen.


I övrigt spar jag även resten av utepyntet till helgen som kommer. Då åker ljusslingan upp i snöbollsbusken och lite annat smått och gott ska plockas fram ur ladan. Efter första advent är det fritt fram att "jula" hur mycket man vill!

4 kommentarer:

 1. Hej! Tror inte att det är lummer som du köpt på blomsterlandet utan det ser snarare ut som kryptomeria, vilket också är jättefint! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan det säkert vara! Vintergrönt är inte min starka sida, hihi! Jag ser knappt skillnad på gran och tallris... 😌

   Radera
 2. Skrattar gott när jag ser din bild....för här skulle det minsann inte gå att pynta ute längre:)
  Snön ligger tung överallt och min lilla "installation" har pressats till smulor av ett stort snösjok...suck...
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast nog låter det lite härligt med snö ändå! 😊

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!