måndag 2 juli 2018

Sommarblommor

När det är dags att kasta penséerna på komposten (vilket det egentligen var redan för ett bra tag sedan) brukar jag alltid ta en sväng till Solhaga Garden i Kristianstad. De har verkligen ett fantastiskt utbud av olika sorters sommarblommor, som dessutom är egenodlade i deras stora växthus. Om man är stamkund (vilket innebär att man är medlem precis som i vilken kundklubb som helst) kan man köpa 10 plantor för 19,90 styck. Prisvärt, får man säga! Jag var där nu i veckan och plockade ihop lite av varje, bland annat chokladblomma och oxalis. 


Just den här sortens oxalis har jag inte sett förut. Jag tycker den är helt bedårande! Det är något alldeles speciellt med färgkombinationen ljusrosa och grönt, som jag är vansinnigt svag för. 


Stooora plantor av kaskadpelargon ingick också i erbjudandet; en av mina stora favoriter. De blev fina i loppisfyndade korgar vid kökstrappan. Kärleksörten hade jag redan hemma.


Snötörel, rosa grusnejlika och rosa och vit rosenskära fick också åka med hem, men de fastnade inte på bild den här gången. Det känns som att jag fick väldigt mycket blommor med mig hem för 199 kronor, får jag säga. 


P.S. Inlägget är inte ett samarbete.

1 kommentar:

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!