söndag 5 augusti 2018

Antikmarknad i byn

Idag gick den årliga antik- och samlarmarknaden av stapeln här hemma i byn. I år var den flyttad till vår fina hembygdspark, och jag får säga att det verkligen var ett smart drag, för miljön där är verkligen mysig. Marknaden är inte jättestor, men det är ändå tillräckligt många antikknallar för att det ska vara värt ett besök. Och så har vi ju så himla nära. 


Maken och jag tog oss en förmiddagspromenad (om man kan kalla 5 minuters gångväg för promenad, hihi!) dit. Som alltid är det roligt att bara titta runt, botanisera bland alla roliga gamla saker och prata med trevliga och kunniga försäljare. Just den här försäljaren kunde ju ändå ha tagit på sig lite mer kläder, tycker man...


Jag hittade en handlare som sålde gamla vykort och erinrade mig att jag hade en skokartong med gamla oskrivna vykort och gratulationskort på vinden. En gång i tiden drev nämligen min farmor en liten tobaksaffär i Fagersta, och korten kom därifrån. Handlaren var intresserad, så jag cyklade ner med kartongen senare på dagen, och han köpte allihop. Om jag gjorde en bra affär vet jag inte, men det känns faktiskt ganska ointressant. Det är bara roligt att korten hamnar hos någon som har vett att uppskatta dem, istället för att de bara ska ligga bortglömda i en dammig låda på vinden. Jag sparade iallafall fem kort som minne.


För slantarna jag fick för korten köpte jag en gammal knoppbräda till bastustugan, vilket vi faktiskt har letat efter. Nu blev den ju nästintill gratis, hihi!


Annars tycker jag nog att jag har varit riktigt duktig idag, som som inte kom hem med en enda grön oljekanna eller ett enda badrumsskåp, hihi! Dessutom har det varit riktigt blåsigt och skönt idag, och "bara" 19 grader på förmiddagen. Det tackar vi alldeles särskilt för.

2 kommentarer:

 1. Ja, Loppisar och antikmarknader är livet på sommaren!
  Snart har vi den årliga loppisen här i Vittsjö också, väl värt ett besök!
  Vi susade förbi ert fina Solhäll i onsdags när vi var i Västraby och köpte
  färdigplockade amerikanska blåbär. (Det var på tok för varmt för självplockning)
  Nu är frysen fylld till bredden (10 kg) och höstens fil och grötfrukostar räddade.
  Ha det fint!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för loppistips! Nästa gång du susar förbi Solhäll får du stanna och säga hej!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!